Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 116

Kcal / portion: 643

GBR (GI) / port: 15
Recept: 2572 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 4%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Revbensspjäll tjocka 1.0 kilo 64%
Fettreduktion -50.0 gram -17%
Om fettreduktion > Äts ej
Gul lök 2.0 styck Äts ej
King solo vitlök 1.0 styck Äts ej
Citrongräs 3.0 styck Äts ej
Sojasås 2.0 dl 5%
Chilifrukt röd 1.0 styck Äts ej
Vatten till gryta 2.5 liter Äts ej
Tillbehör:
Jasminris 3.0 dl 39%
Vattenkastanjer konserv } 300.0 gram 2%
Sojaböngroddar konserv 300.0 gram 2%
Matolja (rapsolja) 1.0 msk 5%
Kockskolan:
Så lagas revbensspjäll > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (3 tim )
- Skala lök och vitlök. Stöt citrongräs lite. Lägg alla ingredienser inklusive spjäll i en kastrull. Häll på vatten så det täcker. Lägg på lock. Koka på svag värme tills benet släpper från köttet, 2-3 timmar.
- Ta upp köttet. Koka ihop buljongen till hälften.
Under tiden:
- Koka ris enligt instruktioner på paketet.
- Hetta upp olja i en stekpanna. Stek groddar och vattenkastanjer. Smaka av med salt och peppar.
- Skär upp spjällen och servera med alla tillbehören.
Kockens kommentar
Fettreduktion: Revbensspjäll är fettrika, men mycket av fettet (30-40%) rinner ut när det kokas. Motsvarar cirka 5% av totalvikten. För att få rätta näringsvärden måste detta justeras vilket görs med "fettreduktion". Läs mer > Om fettreduktion.Fler recept inom Revbensspjäll i ugn eller kokta
Liknande recept som Asiatiska kokta tjocka revbensspjäll med sojasås
-
Kokta tjocka revbensspjäll med rotsaker
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Asiatiska kokta tjocka revbensspjäll med sojasås
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Öl- och kumminglaserad kokt revbensspjäll med karamelliserad lökkompott
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tommy Myllymäki
-
Ugnslagade spareribs, tunna revben
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Chilispjäll med coleslaw, ugnslagade tjocka revben
Tid: 1 tim 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnslagade koreanska revbensspjäll med kimchi
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ugnslagade revben med äpple, betor och vitlöksyoghurt
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Marinerade tjocka texasspjäll med bakad potatis
Tid: 2 tim (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Tony Roma´s Baby Back Ribs, ångkokta glaserade kamben
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan