För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Asiatiska kokta tjocka revbensspjäll med sojasås

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Revbensspjäll tjocka

1.0 

kilo

Fettreduktion

-50.0 

gram

Om fettreduktion >

 

 

Gul lök

2.0 

styck

King solo vitlök

1.0 

styck

Citrongräs

3.0 

styck

Sojasås

2.0 

dl

Chilifrukt röd

1.0 

styck

Vatten till gryta

2.5 

liter

 

Tillbehör:

 

Jasminris

3.0 

dl

Vattenkastanjer konserv }

300.0 

gram

Sojaböngroddar konserv

300.0 

gram

Matolja (rapsolja)

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas revbensspjäll >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 116

Kcal / portion: 643

GBR (GI) / port: 15

Recept: 2572 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 4%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 554 gram)

Ingredienser

Visa:

Revbensspjäll tjocka 1.0 kilo 64%

Fettreduktion -50.0 gram -17%

Om fettreduktion > Äts ej

Gul lök 2.0 styck Äts ej

King solo vitlök 1.0 styck Äts ej

Citrongräs 3.0 styck Äts ej

Sojasås 2.0 dl 5%

Chilifrukt röd 1.0 styck Äts ej

Vatten till gryta 2.5 liter Äts ej

 

Tillbehör:

Jasminris 3.0 dl 39%

Vattenkastanjer konserv } 300.0 gram 2%

Sojaböngroddar konserv 300.0 gram 2%

Matolja (rapsolja) 1.0 msk 5%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Så lagas revbensspjäll > Äts ej

Tillagning (3 tim )

  1. Skala lök och vitlök. Stöt citrongräs lite. Lägg alla ingredienser inklusive spjäll i en kastrull. Häll på vatten så det täcker. Lägg på lock. Koka på svag värme tills benet släpper från köttet, 2-3 timmar.
  2. Ta upp köttet. Koka ihop buljongen till hälften.

Under tiden:

  1. Koka ris enligt instruktioner på paketet.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna. Stek groddar och vattenkastanjer. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär upp spjällen och servera med alla tillbehören.

Kockens kommentar

Fettreduktion: Revbensspjäll är fettrika, men mycket av fettet (30-40%) rinner ut när det kokas. Motsvarar cirka 5% av totalvikten. För att få rätta näringsvärden måste detta justeras vilket görs med "fettreduktion". Läs mer > Om fettreduktion. 
Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Revbensspjäll i ugn eller kokta

Liknande recept som Asiatiska kokta tjocka revbensspjäll med sojasås