Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 116

Kcal / portion: 800

GBR (GI) / port: 20
Recept: 3200 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 3%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Revbensspjäll tjocka 1.0 kilo 51%
Fettreduktion -80.0 gram -22%
Om fettreduktion > Äts ej
Barbercuesås tjock, söt 2.0 dl 14%
Salt 0%
Coleslaw:
Vitkål ansad 0.2 huvud 4%
Morot stor 1.0 styck 2%
Majonnäs äkta 0.5 dl 11%
Yoghurt naturell 3% 1.0 dl 2%
Vinäger 1.0 msk 0%
Tillbehör:
Bakpotatis 4.0 st stora 38%
Kockskolan:
Så lagas revbensspjäll > Äts ej
Så lagas huvudkål > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (2 tim + 12 tim )
- Marinera: Salta och pensla köttet rikligt med barberquesås. Lägg i ungsäker form. Låt marinera i kylskåp i minst 12 timmar.
- Coleslaw: Strimla vitkål, grovriv morot. Blanda med majonnäs, yoghurt, vinäger. Ställ även coleslawen kallt över natt.
- Dag 2: Sätt ugn på 225°C.
- Borsta potatisen ren. Stick små hål i den och lägg den på galler i ugnen. Servera potatisen med en klick marinad. Beräkna minst 1,5 timmar upp till 4 timmar. Se recept Bakad potatis.
- Sänk värmen till 175° efter 1 timme.
- Låt potatisen ligga kvar i ugnen även om den känns klar, den blir inte förstörd.
- Sätt in köttet. Stek totalt i cirka 1,5 timme, det skall vara välstekt. Vänd det efter halva tiden. Pensla köttet med marinaden några gånger under stektiden.
Kockens kommentar
I handeln finns bra barberquemarinader att köpa, oftast med god rökig smak. Bakpotatis förstörs inte av att vara länge inne i ugnen. Fyra timmar = OK! Är man sent ute kan man micra.
Fettreduktion: Revbensspjäll är fettrika, men merparten av fettet rinner ut när det ugnslagas, cirka 8% av totalvikten för tjocka spjäll. För att få rätta näringsvärden måste detta justeras vilket görs med "fettreduktion". Läs mer > Om fettreduktion.
Passar till
Fler recept inom Revbensspjäll i ugn eller kokta
Liknande recept som Marinerade tjocka texasspjäll med bakad potatis
-
Kokta tjocka revbensspjäll med rotsaker
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Asiatiska kokta tjocka revbensspjäll med sojasås
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Öl- och kumminglaserad kokt revbensspjäll med karamelliserad lökkompott
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tommy Myllymäki
-
Ugnslagade spareribs, tunna revben
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Chilispjäll med coleslaw, ugnslagade tjocka revben
Tid: 1 tim 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnslagade koreanska revbensspjäll med kimchi
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ugnslagade revben med äpple, betor och vitlöksyoghurt
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Marinerade tjocka texasspjäll med bakad potatis
Tid: 2 tim (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Tony Roma´s Baby Back Ribs, ångkokta glaserade kamben
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan