Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 181

Kcal / portion: 825

GBR (GI) / port: 3
Recept: 3301 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 10%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Revbensspjäll tjocka 1.0 kilo 50%
Sirap ljus 1.0 dl 14%
Äpple utan skal 4.0 st små 6%
Blandade rotfrukter 400.0 gram 4%
Potatis 200.0 gram 4%
Matolja (rapsolja) 0.5 dl 12%
Äppeljuice 1.0 dl 1%
Rosmarin färsk 1.0 kvist 0%
Sås:
Yoghurt turkisk 2.0 dl 7%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Kockskolan:
Så lagas revbensspjäll > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 150ºC.
- Skrubba alla rotsaker noga med en borste. Skär bort de smutsiga knopparna. Dela och lägg i en fin ugnsfast form. Dela äpplena. Lägg i med skalet neråt. Krydda med salt och peppar. Häll på olja, äppeljuice och sirap.
- Ugnslaga: Klappa in revbenspjäll med salt och peppar. Stick in en termometer till mitten av köttet. Lägg i formen. Ställ in i ugnen till kärntemperatur 65-70ºC, cirka 1 timme.
- Sås: Blanda ihop pressad vitlök och yoghurt. Smaka av med salt och peppar.
- Låt köttet vila i 5-10 minuter innan det skärs upp.
Kockens kommentar
Rotfrukter kan vara potatis, gulbetor, polkabetor och morötter.
Fler recept inom Revbensspjäll i ugn eller kokta
Liknande recept som Ugnslagade revben med äpple, betor och vitlöksyoghurt
-
Kokta tjocka revbensspjäll med rotsaker
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Asiatiska kokta tjocka revbensspjäll med sojasås
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Öl- och kumminglaserad kokt revbensspjäll med karamelliserad lökkompott
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tommy Myllymäki
-
Ugnslagade spareribs, tunna revben
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Chilispjäll med coleslaw, ugnslagade tjocka revben
Tid: 1 tim 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnslagade koreanska revbensspjäll med kimchi
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ugnslagade revben med äpple, betor och vitlöksyoghurt
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Marinerade tjocka texasspjäll med bakad potatis
Tid: 2 tim (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Tony Roma´s Baby Back Ribs, ångkokta glaserade kamben
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan