Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 146
 
    
                Kcal / portion: 229
 
    
                GBR (GI) / port: 1
Recept: 915 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 12%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Vitkål ansad 0.2 huvud 10%
Äpple syrligt 1.0 styck 5%
Stjälkselleri 1.0 stjälk 0%
Valnötskärnor 30.0 gram 22%
Vinägrett:
Majonnäs äkta 0.5 dl 37%
Yoghurt naturell 3% 0.5 dl 3%
Rödvinsvinäger 1.0 msk 0%
Strösocker 1.0 tsk 2%
Senap fransk osötad 1.0 tsk 1%
Olivolja 1.5 msk 18%
Kockskolan:
Om kål > Äts ej
Om sallader > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Skär bort den grova rotdelen på kål. Strimla kålen fint t.ex. med osthyvel. Skär ut några tunna skivor äpple för dekoration och finhacka resten. Skär selleri i tunna skivor. Hacka nötter.
- Blanda ingredienserna.
- Rör samman ingredienser till vinägrett väl. Salta och peppra.
- Blanda sallad med vinägrett. Toppa med äppelskivor. Täck över och ställ kallt helst i 12 timmar.
Kockens kommentar
Coleslaw är en klassisk amerikansk sidorätt, med vitkål som bas. Varianterna är många: Waldorf, Apple, Radish, Yoghurt, Chinese, Lemon, Pinapple, Date Coleslaw m.fl. 
Alternativ
Fler recept inom Kål- och råkostsallader ¤
Liknande recept som Coleslaw Waldorf - amerikansk vitkålssallad
- 
                
                    Coleslaw Waldorf - amerikansk vitkålssalladTid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Grönkålssallad på blå kongo med äpple och fetaTid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef 
- 
                
                    Lätt rödkålssalladTid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tina Nordström 
- 
                
                    RödkålssalladTid: 1 tim 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Skånsk brunkål av vitkålTid: 1 tim 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan 
- 
                
                    RotfruktssalladTid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Kimchi, koreansk bancha (tillbehör)Tid: 30 min (+ 144 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    RotsellerisalladTid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Rödkålsallad med paranötter, dadlar och apelsinTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Rödkålssallad med valnötter till matenTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              