Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 205

Kcal / portion: 654

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2615 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 10%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Entrecote 800.0 gram 43%
Marinad:
Sojasås 1.0 dl 3%
Farinsocker 3.0 msk 5%
Salladslök 2.0 styck 0%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Ingefära färskriven 1.0 msk 0%
Sesamolja 3.0 msk 13%
Sesamfrön 2.0 msk 4%
Svartpeppar 0%
Matolja neutral (ej oliv) 2.0 msk 9%
Tillbehör:
Glasnudlar torra } 150.0 gram 21%
el. ris 3.0 dl Äts ej
Grönsallad 200.0 gram 1%
Kockskolan:
Så pannsteks entrecote > Äts ej
Om kimchi > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min + 2 tim )
- Skiva entrecote tunt, strimla köttet. Skär salladslök i tunna skivor. Pressa vitlök.
- Marinering: Blanda marinad och tillsätt köttet. Låt stå i cirka 2 timmar. Rör om efter en timme.
- Hetta upp matolja i stekpanna på hög värme. Snabbtstek köttet ett par minuter.
- Servera med glasnudlar eller ris, sallat och eventuellt lite kimchi.
Kockens kommentar
Bulgogi betyder eldkött vilket inte syftar på rättens kryddighet utan på tillagningssättet, rätten är inte kryddstark. Tunt skivat, strimlat kött marineras och grillas över glödande träkol. Till rätten serveras ris eller nudlar och andra tillbehör i skålar gärna salladsblad av olika slag. Bulgogi är en klassisk koreansk rätt av marinerat, finare nötkött med ursprung från 500-talet. Förekommer även tillagad av kyckling (dak bulgogi) och fläsk (dwaeji bulgogi). Rätten har spritts till andra asiatiska länder bland annat till Japan där den benämns yakiniku (se dito recept). Det marinerade köttet kan sparas en vecka i kylskåp.Alternativ
Fler recept inom Stekt, wokat nötkött
Liknande recept som Bulgogi, koreanskt eldkött
-
Pytt i panna
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Wokad ingefärsbiff med basilika
Tid: 30 min (+ 35 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bulgogi, koreanskt eldkött
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rosépepparbiff med päron och ädelost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Svenskt Kött
-
Sukiaki kasai style - japansk nötköttsrätt i panna
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Wok med grönsaker och lövbiff i sojasås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Bräckt kokt oxbringa, klassisk restmat
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Pannstekt njurtapp
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Carina Brydlings wok
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Carina Brydling
-
Asiatisk biff
Svårighet: Medel, Receptgivare: