Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 76

Kcal / portion: 380

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1522 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 2%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Lövbiff skivad 500.0 gram 37%
Blomkål helt huvud 300.0 gram 4%
Broccoli 2.0 styck 12%
Morot liten 2.0 styck 2%
Paprika röd 1.0 styck 2%
Sockerärter 150.0 gram 3%
Champinjoner 150.0 gram 3%
Vårlök 4.0 styck 1%
Bambuskott konserv 140.0 gram 2%
Basilika 1.0 kruka 0%
Jordnötsolja 2.0 msk 15%
Sås:
Tamarisoja } 1.0 dl 4%
Risvinäger 0.5 dl 1%
Honung flytande 2.0 msk 9%
Chilifrukt röd 1.0 styck 1%
Ingefära färskriven 2.0 msk 1%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Kockskolan:
Så lagas nötinnanlår > Äts ej
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skala och finhacka vitlök. Halvera chili, skrapa ur fröna och strimla. Blanda alla ingredienser till såsen.
- Dela blomkål och broccoli i buketter. Skär morot i cm-stora bitar. Skiva vårlök. Kärna ur och strimla paprika. Skär svamp i kvartar. Skär ner lövbiff.
- Hetta upp olja i en wokpanna. Lägg i blomkål och broccoli. Woka cirka 5 minuter. Tillsätt lök och morot. Woka 5 minuter till.
- Tillsätt lövbiff till woken. Stek tills köttet har fått färg. Tillsätt resten av grönsakerna. Låt allt bli varmt och få lite färg.
- Häll såsen över woken. Låt bli varmt. Servera eventuellt med ris.
Kockens kommentar
Lövbiff är en tunn skiva nötkött. vanligtvis av nötinnanlår. Läs mer på ingrediens Lövbiff.
Fler recept inom Stekt, wokat nötkött
Liknande recept som Wok med grönsaker och lövbiff i sojasås
-
Pytt i panna
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Wokad ingefärsbiff med basilika
Tid: 30 min (+ 35 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bulgogi, koreanskt eldkött
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rosépepparbiff med päron och ädelost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Svenskt Kött
-
Sukiaki kasai style - japansk nötköttsrätt i panna
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Wok med grönsaker och lövbiff i sojasås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Bräckt kokt oxbringa, klassisk restmat
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Pannstekt njurtapp
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Carina Brydlings wok
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Carina Brydling
-
Asiatisk biff
Svårighet: Medel, Receptgivare: