Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 156
 
    
                Kcal / portion: 659
 
    
                GBR (GI) / port: 13
Recept: 2634 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 6%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Ryggbiff marmorerad 800.0 gram 35%
Asiatisk fisksås } 2.0 msk 1%
Strösocker 1.0 tsk 1%
Jordnötsolja 6.0 msk 26%
Basilika 20.0 blad 0%
Ingefära färskriven 20.0 gram 1%
Chilifrukt röd 1.0 styck 0%
Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%
Schalottenlök 1.0 styck 1%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Tillbehör:
Långkornigt ris 3.0 dl 34%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min + 35 min )
- Marinera: Skär köttet i strimlor och lägg i en skål. Tillsätt fisksås och socker och låt köttet marinera i minst 30 minuter.
- Koka ris enligt förpackning, cirka 30 minuter. 
- Skala och riv ingefära, skiva chilifrukt, skala och finhacka vitlök och schalottenlök.
- Woka: Hetta upp (wok-)panna med olja på högsta värme. När fettet är rykande hett, fritera basilikabladen i cirka 1/2 minut, tills de blivit krispiga men inte brända. Ta ur bladen och låt rinna av på hushållspapper.
- Häll bort lite del av fettet ur woken. Tillsätt kött, ingefära, chili, vitlök och schalottenlök och woka i 3-5 minuter under omröring. 
- Smaksätt med citronjuice, salt och peppar.
Fler recept inom Stekt, wokat nötkött
Liknande recept som Wokad ingefärsbiff med basilika
- 
                
                    Pytt i pannaTid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Wokad ingefärsbiff med basilikaTid: 30 min (+ 35 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Bulgogi, koreanskt eldköttTid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Rosépepparbiff med päron och ädelostTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Svenskt Kött 
- 
                
                    Sukiaki kasai style - japansk nötköttsrätt i pannaSvårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Wok med grönsaker och lövbiff i sojasåsTid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan 
- 
                
                    Bräckt kokt oxbringa, klassisk restmatSvårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman 
- 
                
                    Pannstekt njurtappTid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Carina Brydlings wokTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Carina Brydling 
- 
                
                    Asiatisk biffSvårighet: Medel, Receptgivare: 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                 
                     
                              