Sukiaki kasai style - japansk nötköttsrätt i panna

Foto: Japan Center

Sukiaki kasai style - japansk nötköttsrätt i panna

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Nötkött

500.0 

gram

Späck (el. smör)

20.0 

gram

Risnudlar torra

150.0 

gram

Tofu naturell

100.0 

gram

Shiitake färsk

100.0 

gram

Portabellasvamp

100.0 

gram

Salladslök

8.0 

styck

el. purjolök

1.0 

styck

Salladskål

100.0 

gram

Strösocker

2.0 

tsk

 

Sås:

 

Sojasås

1.0 

dl

Sake

1.0 

dl

Mirin

1.0 

dl

Vatten

0.5 

dl

Strösocker

2.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Ägg

4.0 

styck

 

Tillval:

 

Te (bryggt)

 

 

Sake

 

 

 

Kockskolan:

 

Om sukiyaki >

 

 

Om nudlar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 566

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2263 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 3%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 493 gram)

Ingredienser

Visa:

Nötkött 500.0 gram 27%

Späck (el. smör) 20.0 gram 7%

Risnudlar torra 150.0 gram 24%

Tofu naturell 100.0 gram 3%

Shiitake färsk 100.0 gram 1%

Portabellasvamp 100.0 gram 1%

Salladslök 8.0 styck 2%

el. purjolök 1.0 styck Äts ej

Salladskål 100.0 gram 1%

Strösocker 2.0 tsk 2%

 

Sås:

Sojasås 1.0 dl 3%

Sake 1.0 dl 6%

Mirin 1.0 dl 7%

Vatten 0.5 dl 0%

Strösocker 2.0 msk 5%

 

Tillbehör:

Ägg 4.0 styck 11%

 

Tillval:

Te (bryggt) 0%

Sake 0%

 

Kockskolan:

Om sukiyaki > Äts ej

Om nudlar > Äts ej

Tillagning

Förberedelser:

  1. Nudlar: Koka upp vatten, lägg i nudlarna i någon minut. Ta upp, skölj i kallt vatten och låt rinna av väl.
  2. Tofu: Stek tofu i torr panna på båda sidor så att den får lite färg. Gäller inte om grillad tofu (yaki dofu) inhandlats. Skär i halvstora tjocka bitar.
  3. Kött: Skär köttet i så tunna skivor som möjligt.
  4. Lök: Skär lök i 4 centimeters bitar. Använd bara den vita delen.
  5. Grönt och svamp: Rensa och grovskär/dela i större bitar.
  6. Sås: Blanda ingredienserna och koka ner den något till lätt simmig sås.
  7. Ägg: Knäck ett ägg i en soppskål till var gäst. Vispa upp med en gaffel.

Tillagning:

  1. Sätt en stor stekpanna på högsta värme. Fetta in botten och kanter med späck eller smör.
  2. Strö lite socker i pannan. Stek hälften av köttet någon minut tills de fått lite färg. Tillsätt lite sås och stek vidare. Vänd köttet. När allt kött blivit brunt serveras det till gästerna i äggskålen.
  3. Fortsätt stek i omgångar övriga ingredienser inklusive resten av köttet. Stek ingredienserna vid sidan av varandra i en överfylld panna. Strö över socker och tillsätt rikligt med sås. Vänd ingredienserna ofta i pannan och stek några minuter. Servera allteftersom det blir klart.
  4. Servera gärna japanskt grönt te och sake till maten.

Kockens kommentar

Kansai style innebär att man först steker kött med lite socker och sås, därefter övriga ingredienser. Kanto style innebär att tillaga alla ingredienser vid sidan av varandra i en extra stor stekpanna. De båda stilarna kan ses på film, se > Om sukiyaki.

Fler recept inom Stekt, wokat nötkött

Liknande recept som Sukiaki kasai style - japansk nötköttsrätt i panna