Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 566

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2263 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 3%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Nötkött 500.0 gram 27%
Späck (el. smör) 20.0 gram 7%
Risnudlar torra 150.0 gram 24%
Tofu naturell 100.0 gram 3%
Shiitake färsk 100.0 gram 1%
Portabellasvamp 100.0 gram 1%
Salladslök 8.0 styck 2%
el. purjolök 1.0 styck Äts ej
Salladskål 100.0 gram 1%
Strösocker 2.0 tsk 2%
Sås:
Sojasås 1.0 dl 3%
Sake 1.0 dl 6%
Mirin 1.0 dl 7%
Vatten 0.5 dl 0%
Strösocker 2.0 msk 5%
Tillbehör:
Ägg 4.0 styck 11%
Tillval:
Te (bryggt) 0%
Sake 0%
Kockskolan:
Om sukiyaki > Äts ej
Om nudlar > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning
Förberedelser:
- Nudlar: Koka upp vatten, lägg i nudlarna i någon minut. Ta upp, skölj i kallt vatten och låt rinna av väl.
- Tofu: Stek tofu i torr panna på båda sidor så att den får lite färg. Gäller inte om grillad tofu (yaki dofu) inhandlats. Skär i halvstora tjocka bitar.
- Kött: Skär köttet i så tunna skivor som möjligt.
- Lök: Skär lök i 4 centimeters bitar. Använd bara den vita delen.
- Grönt och svamp: Rensa och grovskär/dela i större bitar.
- Sås: Blanda ingredienserna och koka ner den något till lätt simmig sås.
- Ägg: Knäck ett ägg i en soppskål till var gäst. Vispa upp med en gaffel.
Tillagning:
- Sätt en stor stekpanna på högsta värme. Fetta in botten och kanter med späck eller smör.
- Strö lite socker i pannan. Stek hälften av köttet någon minut tills de fått lite färg. Tillsätt lite sås och stek vidare. Vänd köttet. När allt kött blivit brunt serveras det till gästerna i äggskålen.
- Fortsätt stek i omgångar övriga ingredienser inklusive resten av köttet. Stek ingredienserna vid sidan av varandra i en överfylld panna. Strö över socker och tillsätt rikligt med sås. Vänd ingredienserna ofta i pannan och stek några minuter. Servera allteftersom det blir klart.
- Servera gärna japanskt grönt te och sake till maten.
Kockens kommentar
Kansai style innebär att man först steker kött med lite socker och sås, därefter övriga ingredienser. Kanto style innebär att tillaga alla ingredienser vid sidan av varandra i en extra stor stekpanna. De båda stilarna kan ses på film, se > Om sukiyaki.Fler recept inom Stekt, wokat nötkött
Liknande recept som Sukiaki kasai style - japansk nötköttsrätt i panna
-
Pytt i panna
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Wokad ingefärsbiff med basilika
Tid: 30 min (+ 35 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bulgogi, koreanskt eldkött
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rosépepparbiff med päron och ädelost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Svenskt Kött
-
Sukiaki kasai style - japansk nötköttsrätt i panna
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Wok med grönsaker och lövbiff i sojasås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Bräckt kokt oxbringa, klassisk restmat
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Pannstekt njurtapp
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Carina Brydlings wok
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Carina Brydling
-
Asiatisk biff
Svårighet: Medel, Receptgivare: