Rosépepparbiff med päron och ädelost

Foto: Mikael Strinnhed

Rosépepparbiff med päron och ädelost

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rostbiff färsk

500.0 

gram

Rosépeppar krossad

2.0 

msk

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Salt och vitpeppar

 

 

 

Pasta färsk

500.0 

gram

Ädelost

150.0 

gram

Crème fraiche lätt

2.0 

dl

Spenat färsk

200.0 

gram

Päron färsk

1.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Så ugnslagas rostbiff >

 

 

Om innertemperaturer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 153

Kcal / portion: 617

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2469 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 8%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 404 gram)

Ingredienser

Visa:

Rostbiff färsk 500.0 gram 25%

Rosépeppar krossad 2.0 msk 1%

Smör normalsaltat 2.0 msk 8%

Salt och vitpeppar 0%

 

Pasta färsk 500.0 gram 27%

Ädelost 150.0 gram 22%

Crème fraiche lätt 2.0 dl 13%

Spenat färsk 200.0 gram 1%

Päron färsk 1.0 styck 3%

 

Kockskolan:

Så ugnslagas rostbiff > Äts ej

Om innertemperaturer > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Tärna kött i 1,5 cm stora kuber. Klyfta päron.
  2. Rulla köttet i rosépeppar. Stek i smör cirka 5 minuter. Krydda med salt och peppar.
  3. Koka pasta enligt anvisning på paketet. Låt rinna av.
  4. Mosa 2/3 av osten med creme fraiche. Blanda med pasta. Vänd ner spenat, päron och biff. Smula över resten av osten.

Kockens kommentar

Kärntemperatur kött ("innetemperatur"):
 Stekgrader kött

Kärntemp.

Innerkött

 Röd ("blodig")

45-50°C

Genomrött

 Rosaröd

50-55°C

75% rött

 Rosa

55-60°C

Rosarött

 Medium

60-65°C

Rosabrunt

 Välstekt

65-70°C

Bunrosa

 Genomstekt

70°C+

Genombrun

Kärntemperatur = när köttet bör tas ut ur ugn. Därefter eftersteker köttet något. Engelsk stekning (175°C) = röd kärna, brunt yttre kött, knaprig skorpa. Fransk stekning (ugn 125°C) = jämnare stekt.
Läs mer > Om innertemperaturer.

Fler recept inom Stekt, wokat nötkött

Liknande recept som Rosépepparbiff med päron och ädelost