Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 153

Kcal / portion: 617

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2469 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 8%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Rostbiff färsk 500.0 gram 25%
Rosépeppar krossad 2.0 msk 1%
Smör normalsaltat 2.0 msk 8%
Pasta färsk 500.0 gram 27%
Ädelost 150.0 gram 22%
Crème fraiche lätt 2.0 dl 13%
Spenat färsk 200.0 gram 1%
Päron färsk 1.0 styck 3%
Kockskolan:
Så ugnslagas rostbiff > Äts ej
Om innertemperaturer > Äts ej
Skapat av: Svenskt kött
Tillagning (20 min )
- Tärna kött i 1,5 cm stora kuber. Klyfta päron.
- Rulla köttet i rosépeppar. Stek i smör cirka 5 minuter. Krydda med salt och peppar.
- Koka pasta enligt anvisning på paketet. Låt rinna av.
- Mosa 2/3 av osten med creme fraiche. Blanda med pasta. Vänd ner spenat, päron och biff. Smula över resten av osten.
Kockens kommentar
Kärntemperatur kött ("innetemperatur"):Stekgrader kött | Kärntemp. | Innerkött |
Röd ("blodig") | 45-50°C | Genomrött |
Rosaröd | 50-55°C | 75% rött |
Rosa | 55-60°C | Rosarött |
Medium | 60-65°C | Rosabrunt |
Välstekt | 65-70°C | Bunrosa |
Genomstekt | 70°C+ | Genombrun |
Kärntemperatur = när köttet bör tas ut ur ugn. Därefter eftersteker köttet något. Engelsk stekning (175°C) = röd kärna, brunt yttre kött, knaprig skorpa. Fransk stekning (ugn 125°C) = jämnare stekt.
Läs mer > Om innertemperaturer.
Fler recept inom Stekt, wokat nötkött
Liknande recept som Rosépepparbiff med päron och ädelost
-
Pytt i panna
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Wokad ingefärsbiff med basilika
Tid: 30 min (+ 35 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bulgogi, koreanskt eldkött
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rosépepparbiff med päron och ädelost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Svenskt Kött
-
Sukiaki kasai style - japansk nötköttsrätt i panna
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Wok med grönsaker och lövbiff i sojasås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Bräckt kokt oxbringa, klassisk restmat
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Pannstekt njurtapp
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Carina Brydlings wok
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Carina Brydling
-
Asiatisk biff
Svårighet: Medel, Receptgivare: