Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 140

Kcal / portion: 308

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1231 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 7%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Corned Beef konserv 200.0 gram 35%
Potatis 500.0 gram 27%
Mjölk 1.0 dl 5%
Ägg 4.0 styck 20%
Matfett till stekning 2.0 msk 16%
Salt 0%
Tillbehör:
Blandsallat 100.0 gram 1%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Skala och koka potatisen mjuk. Häll av vattnet och låt svalna.
- Mosa potatisen tillsammans med lite mjölk till lagom konsistens. Blanda ner köttet. Salta? Tänk på att köttet är salt. Forma "hamburgare" av moset.
- Stek ägg i panna med lite matfett.
- Stek samtidigt potatisburgarna på medelhög värme i matfett tills gyllenbruna.
- Lägg upp burgarna och ägg ovanpå. Servera gärna sallat till.
Kockens kommentar
Corned beef är en amerikansk klassisker, känd som kött på burk under andra världskriget, dvs kött som gnidits in med salt eller som lagts i saltlösning. En svensk motsvarande klassiker är "Salta Biten".
Fler recept inom Pannbiff, köttfärsbiffar
Liknande recept som Corned Beef Hash - potatismos med kött
-
Biff ā la Lindström, originalet
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Biff ā la Lindström, ā la Petter
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalvjärpe original
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tore Wretman
-
Persiljejärpar med svampsås
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pannbiff med lök
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gammaldags pannbiff
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Biff Svensson med honungssenap och tomatsalsa
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Medisterkaker, norska fläskfärsbiffar
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fläsksiljejärpar med karotter och gräddsås
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Corned Beef Hash - potatismos med kött
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan