Corned Beef Hash - potatismos med kött

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Corned Beef Hash - potatismos med kött

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Corned Beef konserv

200.0 

gram

Potatis

500.0 

gram

Mjölk

1.0 

dl

Ägg

4.0 

styck

Matfett till stekning

2.0 

msk

Salt

 

 

 

Tillbehör:

 

Blandsallat

100.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 140

Kcal / portion: 308

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1231 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 7%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 220 gram)

Ingredienser

Visa:

Corned Beef konserv 200.0 gram 35%

Potatis 500.0 gram 27%

Mjölk 1.0 dl 5%

Ägg 4.0 styck 20%

Matfett till stekning 2.0 msk 16%

Salt 0%

 

Tillbehör:

Blandsallat 100.0 gram 1%

Tillagning (35 min )

  1. Skala och koka potatisen mjuk. Häll av vattnet och låt svalna.
  2. Mosa potatisen tillsammans med lite mjölk till lagom konsistens. Blanda ner köttet. Salta? Tänk på att köttet är salt. Forma "hamburgare" av moset.
  3. Stek ägg i panna med lite matfett.
  4. Stek samtidigt potatisburgarna på medelhög värme i matfett tills gyllenbruna.
  5. Lägg upp burgarna och ägg ovanpå. Servera gärna sallat till.

Kockens kommentar

Corned beef är en amerikansk klassisker, känd som kött på burk under andra världskriget, dvs kött som gnidits in med salt eller som lagts i saltlösning. En svensk motsvarande klassiker är "Salta Biten".

Fler recept inom Pannbiff, köttfärsbiffar

Liknande recept som Corned Beef Hash - potatismos med kött