Harissakryddad kyckling med couscous

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Harissakryddad kyckling med couscous

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kycklinglårfilé

800.0 

gram

Chilisås harissa

3.0 

msk

Gul lök

1.0 

styck

Ingefära

1.0 

cm

Matolja till stekning

2.0 

msk

Spiskummin mald

2.0 

tsk

Salt och svartpeppar

 

 

 

Alternativ:

 

Harissa

 

 

 

Tillbehör:

 

Couscous

4.0 

dl

Haricots verts färska

150.0 

gram

Körsbärstomater

250.0 

gram

Yoghurt turkisk

2.0 

dl

Mynta färsk

1.0 

kruka

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

 

 

Kockskolan:

 

Så pannsteks kyckling >

 

 

Om chilisåser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Casal di Serra

Torrt friskt vitt vin
Pris: 79 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 111

Kcal / portion: 681

GBR (GI) / port: 19

Recept: 2726 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 3%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 616 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklinglårfilé 800.0 gram 29%

Chilisås harissa 3.0 msk 2%

Gul lök 1.0 styck 2%

Ingefära 1.0 cm 0%

Matolja till stekning 2.0 msk 9%

Spiskummin mald 2.0 tsk 1%

Salt och svartpeppar 0%

 

Alternativ:

Harissa Äts ej

 

Tillbehör:

Couscous 4.0 dl 42%

Haricots verts färska 150.0 gram 2%

Körsbärstomater 250.0 gram 2%

Yoghurt turkisk 2.0 dl 9%

Mynta färsk 1.0 kruka 1%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%

 

 

Kockskolan:

Så pannsteks kyckling > Äts ej

Om chilisåser > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Strimla kycklinglårfiléer. Blanda med harissasås. Låt stå och marinera en stund.
  2. Skala och hacka lök. Riv ingefära. Skär haricorts verts i 1 cm stora bitar. Halvera tomater. Hacka mynta.
  3. Tillaga couscous enligt anvisning på paketet.
  4. Fräs lök och ingefära i matolja i en stekpanna. Tillsätt kyckling och spiskummin. Stek på medelvärme cirka 10 minuter. Salta och peppra.
  5. Koka upp lättsaltat vatten. Häll i haricots verts. Koka ett par minuter.
  6. Blanda yoghurt med mynta och juice av citron. Salta och peppra. Häll upp i en skål.
  7. Blanda couscous med bönor och tomathalvor.

Kockens kommentar

Harissa är en klassisk tunisisk kryddblandning, som även förekommer frekvent i Marocko, Libyen och Algeriet. Den är mycket stark, jämförbar med sambal oelek. Främsta huvudingrediens är torkad och puréad kajennpeppar (chilifrukt). Den är ganska komplicerad att tillverka och det finns olika varianter. Läs mer > klicka på ingrediensen.

Fler recept inom Kycklingdelar i panna

Liknande recept som Harissakryddad kyckling med couscous