Cajunstekt kycklinglår med caesarpotatis

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Cajunstekt kycklinglår med caesarpotatis

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kycklinglårfilé

700.0 

gram

Blackened Steak Magic (cajunkrydda)

1.0 

burk

Vetemjöl

 

 

Smör till stekning

1.0 

msk

Matolja till stekning

1.0 

msk

 

Dressing:

 

Creme fraiche

2.0 

dl

Sardellfilé i burk

3.0 

styck

Parmesan nyriven

0.5 

dl

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Olivolja

4.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Mandelpotatis

0.8 

kilo

Romansallat

1.0 

huvud

 

Garnering:

 

Krutonger

1.0 

dl

Parmesan

8.0 

skivor

 

Kockskolan:

 

Så pannsteks kyckling >

 

 

Om cajunköket >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 199

Kcal / portion: 789

GBR (GI) / port: 6

Recept: 3154 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 12%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 397 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklinglårfilé 700.0 gram 22%

Blackened Steak Magic (cajunkrydda) 1.0 burk 5%

Vetemjöl 0%

Smör till stekning 1.0 msk 3%

Matolja till stekning 1.0 msk 4%

 

Dressing:

Creme fraiche 2.0 dl 20%

Sardellfilé i burk 3.0 styck 1%

Parmesan nyriven 0.5 dl 3%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Olivolja 4.0 msk 14%

 

Tillbehör:

Mandelpotatis 0.8 kilo 18%

Romansallat 1.0 huvud 1%

 

Garnering:

Krutonger 1.0 dl 4%

Parmesan 8.0 skivor 5%

 

Kockskolan:

Så pannsteks kyckling > Äts ej

Om cajunköket > Äts ej

Tillagning (35 min )

  1. Sätt ugnen på 220°C.
  2. Potatis: Skölj och dela mandelpotatis. Lägg i en ugnsfast form. Ringla över olja och salta. Sätt in i ugn i cirka 25 minuter. Passa noga, mandelpotatis kokar lätt sönder.
  3. Bryt bitar av romansallad och lägg i kallt vatten.
  4. Kyckling: Vänd kycklinglårfilé i cajunkrydda blandat med lite vetemjöl. Stek i smör och olja 5-6 minuter på varje sida.
  5. Dressing: Blanda creme fraiche, sardeller, olja och pressad vitlök i en kastrull. Koka upp, vänd i parmesan.
  6. Blanda potatis med dressing och roman, lägg snabbt på tallrik. Kyckling på. Avsluta med krutonger och hyvlad parmesan.

Kockens kommentar

Kyckling utan skinn, som lårfilé och särskilt bröstfilén, är känslig för uttorkning. De bör enkelpaneras (pudras med mjöl), vilket ger ett skyddande lager. Läs mer > Så pannsteks kyckling.

Cajunköket kännetecknas av enkel rustik mat utifrån lokal varutillgång, ett slags husmanskost om man så vill. Gryträtter är vanligt, särskilt med skaldjur och korv tillsammans med majs eller ris. Traditionell smaksättning är grovhackad grön paprika, lök och blekselleri, kallat "den heliga treenigheten" bland cajunkockar. Läs mer > Om cajunköket.

Fler recept inom Kycklingdelar i panna

Liknande recept som Cajunstekt kycklinglår med caesarpotatis