Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 199

Kcal / portion: 789

GBR (GI) / port: 6
Recept: 3154 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 12%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Kycklinglårfilé 700.0 gram 22%
Blackened Steak Magic (cajunkrydda) 1.0 burk 5%
Vetemjöl 0%
Smör till stekning 1.0 msk 3%
Matolja till stekning 1.0 msk 4%
Dressing:
Creme fraiche 2.0 dl 20%
Sardellfilé i burk 3.0 styck 1%
Parmesan nyriven 0.5 dl 3%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Olivolja 4.0 msk 14%
Tillbehör:
Mandelpotatis 0.8 kilo 18%
Romansallat 1.0 huvud 1%
Garnering:
Krutonger 1.0 dl 4%
Parmesan 8.0 skivor 5%
Kockskolan:
Så pannsteks kyckling > Äts ej
Om cajunköket > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Sätt ugnen på 220°C.
- Potatis: Skölj och dela mandelpotatis. Lägg i en ugnsfast form. Ringla över olja och salta. Sätt in i ugn i cirka 25 minuter. Passa noga, mandelpotatis kokar lätt sönder.
- Bryt bitar av romansallad och lägg i kallt vatten.
- Kyckling: Vänd kycklinglårfilé i cajunkrydda blandat med lite vetemjöl. Stek i smör och olja 5-6 minuter på varje sida.
- Dressing: Blanda creme fraiche, sardeller, olja och pressad vitlök i en kastrull. Koka upp, vänd i parmesan.
- Blanda potatis med dressing och roman, lägg snabbt på tallrik. Kyckling på. Avsluta med krutonger och hyvlad parmesan.
Kockens kommentar
Kyckling utan skinn, som lårfilé och särskilt bröstfilén, är känslig för uttorkning. De bör enkelpaneras (pudras med mjöl), vilket ger ett skyddande lager. Läs mer > Så pannsteks kyckling.Cajunköket kännetecknas av enkel rustik mat utifrån lokal varutillgång, ett slags husmanskost om man så vill. Gryträtter är vanligt, särskilt med skaldjur och korv tillsammans med majs eller ris. Traditionell smaksättning är grovhackad grön paprika, lök och blekselleri, kallat "den heliga treenigheten" bland cajunkockar. Läs mer > Om cajunköket.
Fler recept inom Kycklingdelar i panna
Liknande recept som Cajunstekt kycklinglår med caesarpotatis
-
Kycklingdelar i panna
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Örtfyllda kycklinglår med grönärtsrisotto
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Cajunstekt kycklinglår med caesarpotatis
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Harissakryddad kyckling med couscous
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Chicken Mole, kyckling i chilichoklad
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kycklingjambalaya
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Kycklingrullar med sting
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Drunken chicken - kycklingklubba i romsås
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kycklingbullar med currysås
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Kycklingköttbullar kort och gott
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel