Örtfyllda kycklinglår med grönärtsrisotto

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Örtfyllda kycklinglår med grönärtsrisotto

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kycklinglårfilé

1000.0 

gram

Vetemjöl

 

 

Lagerblad

8.0 

blad

Timjan

8.0 

kvistar

Smör till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

Hushållssnöre

 

 

 

Risotto:

 

Arborioris

3.0 

dl

Gul lök

1.0 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Olivolja

2.0 

msk

Vitt vin

3.0 

dl

Kycklingbuljong avfettad

7.5 

dl

el. vatten + konc. fond

 

 

Parmesan

50.0 

gram

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Gröna ärter frysta

150.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Så pannsteks kyckling >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 116

Kcal / portion: 807

GBR (GI) / port: 9

Recept: 3226 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 5%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 694 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklinglårfilé 1000.0 gram 30%

Vetemjöl 0%

Lagerblad 8.0 blad 1%

Timjan 8.0 kvistar 0%

Smör till stekning 2.0 msk 6%

Salt och peppar 0%

Hushållssnöre Äts ej

 

Risotto:

Arborioris 3.0 dl 27%

Gul lök 1.0 styck 2%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Olivolja 2.0 msk 7%

Vitt vin 3.0 dl 6%

Kycklingbuljong avfettad 7.5 dl 1%

el. vatten + konc. fond 0%

Parmesan 50.0 gram 6%

Smör normalsaltat 50.0 gram 11%

Gröna ärter frysta 150.0 gram 3%

 

Kockskolan:

Så pannsteks kyckling > Äts ej

Tillagning (45 min )

  1. Lägg ut kycklinglårfiléer på en skärbräda. Salta och peppra. Lägg på örterna. Rulla ihop och knyt ihop med steksnöre. Rulla köttet i vetemjöl.
  2. Hetta upp en stekpanna. Lägg i en klick smör. Stek lårfiléerna runt om, tills de är klara.
  3. Risotto: Riv parmesan. Mixa ärtorna helt slätt.
  4. Skala, finhacka lök och vitlök. Fräs i olivolja. Tillsätt ris och rör om. Slå på vin, låt det koka in.
  5. Värm kycklingbuljongen. Slå på lite i taget, låt det precis täcka riset. Rör hela tiden och slå på buljong tills riset har en liten kärna kvar.
  6. Rör i smör, parmesan och grönärtspuré. Ringla över en god olivolja. Hyvla gärna över lite parmesan.
  7. Servera men kom ihåg att duka med en sax till snörena.

Kockens kommentar

Kyckling utan skinn, som lårfilé och särskilt bröstfilén, är känslig för uttorkning. De bör enkelpaneras (pudras med mjöl), vilket ger ett skyddande lager. Läs mer > Så pannsteks kyckling.

Fler recept inom Kycklingdelar i panna

Liknande recept som Örtfyllda kycklinglår med grönärtsrisotto