För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Fotograf/bild: Dounia Cuisine, Speed Recette

Chermoula

Chermoula är en Nordafrikansk kryddblandning som används till kryddpasta och marinad. Populärt i algerisk, marockansk och tunisisk matlagning. Det finns många olika varianter, men basen består som regel av koriander, vitlök, spiskummin och salt. I kryddblandningen kan även ingå mald chili- eller kajennpeppar, paprikapulver, svartpeppar, kanel, eller saffran. Kryddningen blandas med matolja och citronjuice, eller används som torrkrydda. Beroende på ingredienser blir pastan brunröd eller klargrön.

SÅ ANVÄNDS CHERMOULA

Chermoula används företrädesvis som tillbehör eller smaksättare av fisk och skaldjur, men också till grönsaker och fisk. Klassisk till bland annat lever i Tunisien (se film via länk nedan > Recette de foie è la chermoula).

© Kunskapskokboken. Reviderat 2015-05

Läs mer

Film: Recette de foie à la chermoula

Lägg in en kommentar.
Antal kommentarer: 0 Visa Dölj