
Fotograf/bild: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Persillade
(Persillade = = fransk kryddblandning med vitlök, charlottenlök, persilja, salt)
Persillade = French spice mixture with garlic, charlotte onion, parsley, salt
Persillade = Mélange d´épices avec ail, oignon charlotte, persil, sel
Persillade = Französische Gewürzmischung mit Knoblauch, Charlotte-Zwiebel, Petersilie, Salz
Persillade = miscela di spezie francesi con aglio, cipolla charlotte, prezzemolo, sale
Persillade = Mezcla de especias francesas con ajo, cebolla charlotte, perejil, sal
Persillade, vitlöksälskarnas favorit, betsår av torkad vitlök, charlottenlök, persilja och salt. På Stockholms Aeter & Essencefabrik, en underbar butik med mijön kvar från slutet av 1800-talet och värt "en omväg", säljs kryddblandningen. Se recept, klicka på "recept" till höger om bilden ovan.
ANVÄNDNING
Används till sniglar, musslor, sallader, potatisgratäng, aromsmör och kalla såser.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2021-10
Läs mer
Stockholms Aeter & Essencefabrik
Recept med Persillade
Det finns 1 recept med Persillade
-
Hel majskyckling persillade
Tid: 1 tim 30 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan