Friterade camembertknyten med hjortron

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Friterade camembertknyten med hjortron

Lägg till ingredienser

Antal styck: 18

Filodegsark (50x25cm)

6.0 

styck

Camembert 23% fett

150.0 

gram

Hjortron sockrade

250.0 

gram

Frityrolja till fritering

 

 

Fettupptag vid fritering

1.0 

msk

Om fettupptag >

 

 

 

Tillbehör:

 

Rucolasallat

40.0 

gram

Furikakekrydda

1.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Om fritering >

 

 

Så friterar man >

 

 

Så friteras ost >

 

 

Om filodeg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 260

Kcal / portion: 106

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1912 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 8%

Kolhydrater: 38%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 41 gram)

Ingredienser

Visa:

Filodegsark (50x25cm) 6.0 styck 45%

Camembert 23% fett 150.0 gram 22%

Hjortron sockrade 250.0 gram 24%

Frityrolja till fritering Äts ej

Fettupptag vid fritering 1.0 msk 6%

Om fettupptag > Äts ej

 

Tillbehör:

Rucolasallat 40.0 gram 1%

Furikakekrydda 1.0 msk 2%

 

Kockskolan:

Om fritering > %

Så friterar man > Äts ej

Så friteras ost > Äts ej

Om filodeg > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Tina filodegen. Lättina hjortron.
  2. Värm olja till 170°C. Läs mer > Så friterar man.
  3. Lägg två filodeksark på varandra.
    Skär dem i 6 delar.
  4. Fördela ost och hjortron på degrutorna.
    Rulla ihop.
  5. Fritera 4 rullar i taget. Lägg över på hushållspapper.
  6. Lägg upp och garnera med rucola. Strö över furikake eller annan krydda.

Kockens kommentar

Tänk på att frityrolja är mycket het och därmed farlig. Bäst är att använda en frityrapparat. Läs mer > Om fritering.

Passar till

Friterad persilja

Fler recept inom Varm ostefterrätt

Liknande recept som Friterade camembertknyten med hjortron