Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 260

Kcal / portion: 106

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1912 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 8%
Kolhydrater: 38%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Filodegsark (50x25cm) 6.0 styck 45%
Camembert 23% fett 150.0 gram 22%
Hjortron sockrade 250.0 gram 24%
Frityrolja till fritering Äts ej
Fettupptag vid fritering 1.0 msk 6%
Om fettupptag > Äts ej
Tillbehör:
Rucolasallat 40.0 gram 1%
Furikakekrydda 1.0 msk 2%
Kockskolan:
Så friterar man > Äts ej
Så friteras ost > Äts ej
Om filodeg > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Tina filodegen. Lättina hjortron.
- Värm olja till 170°C. Läs mer > Så friterar man.
- Lägg två filodeksark på varandra.
Skär dem i 6 delar. - Fördela ost och hjortron på degrutorna.
Rulla ihop. - Fritera 4 rullar i taget. Lägg över på hushållspapper.
- Lägg upp och garnera med rucola. Strö över furikake eller annan krydda.
Kockens kommentar
Tänk på att frityrolja är mycket het och därmed farlig. Bäst är att använda en frityrapparat. Läs mer > Om fritering.
Passar till
Fler recept inom Varm ostefterrätt
Liknande recept som Friterade camembertknyten med hjortron
-
Småländsk ostkaka
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Hälsingeostkaka
Tid: 3 tim (+ 20 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Friterad camembert med persilja och hjortron
Tid: 20 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Smördegsinbakad hel basilikabrie (ostefterrätt)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ugnsbakad honungsbrie med valnötter (buffé)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Karamelliserad ostkaka med bär och grädde
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ostsufflé till efterrätt
Tid: 50 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Friterade ostbollar
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Friterade mozzarelline, mozzarellakulor
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Friterade camembertknyten med hjortron
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan