Friterade mozzarelline, mozzarellakulor

Foto: Baking with Eda

Friterade mozzarelline, mozzarellakulor

Lägg till ingredienser

Antal styck: 12

Mozzarelline

12.0 

styck

Frityrolja till fritering

 

 

Fettupptag vid stekning

20.0 

gram

Om fettupptag >

 

 

 

Panering som äts:

 

Se kockens kommentar

 

 

Vetemjöl

12.0 

gram

Ägg

0.5 

styck

Ströbröd

0.5 

dl

 

Tillval:

 

Persilja

 

 

Sylt

 

 

 

Kockskolan:

 

Så friterar man >

 

 

Så panerar man >

 

 

Så friteras ost >

 

 

Näringsberäkna panering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 307

Kcal / portion: 60

GBR (GI) / port: 0

Recept: 715 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 22%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 19 gram)

Ingredienser

Visa:

Mozzarelline 12.0 styck 53%

Frityrolja till fritering Äts ej

Fettupptag vid stekning 20.0 gram 20%

Om fettupptag > Äts ej

 

Panering som äts:

Se kockens kommentar Äts ej

Vetemjöl 12.0 gram 6%

Ägg 0.5 styck 4%

Ströbröd 0.5 dl 15%

 

Tillval:

Persilja 0%

Sylt 0%

 

Kockskolan:

Så friterar man > Äts ej

Så panerar man > Äts ej

Så friteras ost > Äts ej

Näringsberäkna panering Äts ej

Tillagning (20 min )

Se film, klicka på "Baking with Edna" under bilden.

  1. Värm olja till 180°C. Läs mer > Så friterar man.
  2. Låt mozzarillabollarna rinna av i durkslag.
  3. Dubbelpanera (se kommentar): Vispa upp ägg med gaffel i en skål. Häll mjöl i en annan skål och ströbröd på en tallrik. Vänd/rulla först i vetemjöl, doppa sedan i äggvispet och sist vänd/rulla i ströbröd. Låt torka 5-10 minuter så fäster paneringen bättre. Paneringen skall vara heltäckande. Var aktsam om paneringen, hål i paneringen medför att osten när den smälts i frityroljan lätt rinner ur sitt skal ner i oljan.
  4. Fritera: Lägg i bullarna med hålslev och fritera någon minut tills gyllenbruna och krispiga.
  5. Ta ur och lägg på galler eller hushållspapper för fettavrinning. Salta lätt.
  6. Fritera persilja om så önskas. Se dito recept.
  7. Servera snarast gärna med god sylt, till exempel fikonmarmelad.

Kockens kommentar

Mozzarelline är små mozzarellakulor stora som minitomater. Läs mer > klicka på ingrediensen. Man kan också skära vanlig mozzarella i kuber. Friterad ost förekommer i många varianter. Läs mer > Så friteras ost. Frityrsmet fungerar sällan bra, risken för att osten rinner ur skalet ökar. Frityrsmeten måste vara tjock och sammanhängande.

Panering som äts: Ingrediensmängderna avser det som äts. Detta för att få rättvisande portionsvikter och näringsvärden. Vid själva paneringen behövs extra mängd. Panerad vara blir ganska fett- och kaloririk. Ost med panering och fettupptag väger tillagad 19 gram per styck, varav panering 38%. Energimängd 60 Kcal, varav 47% finns i paneringen. Läs mer > Näringsberäkna panering.

Alternativ

Friterad persilja

Friterad camembert

Fler recept inom Varm ostefterrätt

Liknande recept som Friterade mozzarelline, mozzarellakulor