Smördegsinbakad hel basilikabrie (ostefterrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Smördegsinbakad hel basilikabrie (ostefterrätt)

Lägg till ingredienser

Portioner: 30

Brieost 28% fett

1.0 

kilo

Basilika

1.0 

kruka

Soltorkade tomater i olja avrunnet

6.0 

styck

Smördeg färsk färdig

1.0 

förp.

 

Kockskolan:

 

Så ugnsteks ost >

 

 

Om inbakning >

 

 

Om smördegar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Laurent-Perrier Cuvée Rosé Brut

Mousserat torrt rosévin
Pris: 745 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 332

Kcal / portion: 146

GBR (GI) / port: 0

Recept: 4379 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 16%

Fett: 27%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 44 gram)

Ingredienser

Visa:

Brieost 28% fett 1.0 kilo 75%

Basilika 1.0 kruka 0%

Soltorkade tomater i olja avrunnet 6.0 styck 2%

Smördeg färsk färdig 1.0 förp. 23%

 

Kockskolan:

Så ugnsteks ost > Äts ej

Om inbakning > Äts ej

Om smördegar > Äts ej

Tillagning (40 min )

  1. Sätt ugnen på 200ºC.
  2. Mixa basilika med soltorkade tomater.
  3. Halvera brieosten på längden i två plattor. Lägg den undre halvan i en passande rund ugnsfast form med kant. Formen bör vara något störren än osten.
  4. Bred ut basilikamixet och lägg på den andra plattan.
  5. Ta ut smördegen ur kylskåpet. Klä in osten med smördeg.
  6. Sätt in osten i ugen i cirka 20 minuter.

Kockens kommentar

Används frysta smördegsplattor tinas de i förväg, men se till att de är kalla och mjuka vid beredning och tillagning. Kavla ut plattorna till halv tjocklek på mjölat bord. Ett enkelt hemlagat alternativ till smördeg är så kallad blixtsmördeg. Det ger luftigt bröd men inte lika frasigt (se dito recept). Läs mer > Om smördegar.

Alternativ

Blixtsmördeg

Fler recept inom Varm ostefterrätt

Liknande recept som Smördegsinbakad hel basilikabrie (ostefterrätt)