Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 332

Kcal / portion: 146

GBR (GI) / port: 0
Recept: 4379 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 27%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Brieost 28% fett 1.0 kilo 75%
Basilika 1.0 kruka 0%
Soltorkade tomater i olja avrunnet 6.0 styck 2%
Smördeg färsk färdig 1.0 förp. 23%
Kockskolan:
Så ugnsteks ost > Äts ej
Om inbakning > Äts ej
Om smördegar > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Sätt ugnen på 200ºC.
- Mixa basilika med soltorkade tomater.
- Halvera brieosten på längden i två plattor. Lägg den undre halvan i en passande rund ugnsfast form med kant. Formen bör vara något störren än osten.
- Bred ut basilikamixet och lägg på den andra plattan.
- Ta ut smördegen ur kylskåpet. Klä in osten med smördeg.
- Sätt in osten i ugen i cirka 20 minuter.
Kockens kommentar
Används frysta smördegsplattor tinas de i förväg, men se till att de är kalla och mjuka vid beredning och tillagning. Kavla ut plattorna till halv tjocklek på mjölat bord. Ett enkelt hemlagat alternativ till smördeg är så kallad blixtsmördeg. Det ger luftigt bröd men inte lika frasigt (se dito recept). Läs mer > Om smördegar.Alternativ
Fler recept inom Varm ostefterrätt
Liknande recept som Smördegsinbakad hel basilikabrie (ostefterrätt)
-
Småländsk ostkaka
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Hälsingeostkaka
Tid: 3 tim (+ 20 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Friterad camembert med persilja och hjortron
Tid: 20 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Smördegsinbakad hel basilikabrie (ostefterrätt)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ugnsbakad honungsbrie med valnötter (buffé)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Karamelliserad ostkaka med bär och grädde
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ostsufflé till efterrätt
Tid: 50 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Friterade ostbollar
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Friterade mozzarelline, mozzarellakulor
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Friterade camembertknyten med hjortron
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan