Karamelliserad ostkaka med bär och grädde

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Karamelliserad ostkaka med bär och grädde

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kvarg naturell 4% fett

500.0 

gram

Sötmandelkärna

50.0 

gram

Strösocker

0.5 

dl

Vetemjöl

0.5 

dl

Ägg

2.0 

styck

Standardmjölk (röd)

1.5 

dl

Grädde

1.0 

dl

Råsocker

0.5 

dl

 

Grädde

2.0 

dl

Blandade bär

 

 

 

Kockskolan:

 

Så ugnsteks ost >

 

 

Om ostkaka, cheesecake>

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 217

Kcal / portion: 634

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2535 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 15%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 291 gram)

Ingredienser

Visa:

Kvarg naturell 4% fett 500.0 gram 18%

Sötmandelkärna 50.0 gram 12%

Strösocker 0.5 dl 8%

Vetemjöl 0.5 dl 4%

Ägg 2.0 styck 5%

Standardmjölk (röd) 1.5 dl 4%

Grädde 1.0 dl 14%

Råsocker 0.5 dl 6%

 

Grädde 2.0 dl 28%

Blandade bär 0%

 

Kockskolan:

Så ugnsteks ost > Äts ej

Om ostkaka, cheesecake> Äts ej

Tillagning (50 min )

  1. Sätt ugnen på 175ºC.
  2. Skålla, skala och hacka mandel. Vispa ihop ägg och socker. Blanda i de övriga ingredienserna. Fyll i portionsformar. Grädda i ugnen cirka 20 minuter.
  3. Tag ut och låt svalna. Strö över ett tunt lager råsocker och bränn av med gasbrännare eller med hjälp av grillelementet i ugnen.
  4. Servera med bär och lättvispad grädde.

Fler recept inom Varm ostefterrätt

Liknande recept som Karamelliserad ostkaka med bär och grädde