Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 217

Kcal / portion: 634

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2535 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 15%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Kvarg naturell 4% fett 500.0 gram 18%
Sötmandelkärna 50.0 gram 12%
Strösocker 0.5 dl 8%
Vetemjöl 0.5 dl 4%
Ägg 2.0 styck 5%
Standardmjölk (röd) 1.5 dl 4%
Grädde 1.0 dl 14%
Råsocker 0.5 dl 6%
Grädde 2.0 dl 28%
Blandade bär 0%
Kockskolan:
Så ugnsteks ost > Äts ej
Om ostkaka, cheesecake> Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (50 min )
- Sätt ugnen på 175ºC.
- Skålla, skala och hacka mandel. Vispa ihop ägg och socker. Blanda i de övriga ingredienserna. Fyll i portionsformar. Grädda i ugnen cirka 20 minuter.
- Tag ut och låt svalna. Strö över ett tunt lager råsocker och bränn av med gasbrännare eller med hjälp av grillelementet i ugnen.
- Servera med bär och lättvispad grädde.
Fler recept inom Varm ostefterrätt
Liknande recept som Karamelliserad ostkaka med bär och grädde
-
Småländsk ostkaka
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Hälsingeostkaka
Tid: 3 tim (+ 20 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Friterad camembert med persilja och hjortron
Tid: 20 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Smördegsinbakad hel basilikabrie (ostefterrätt)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ugnsbakad honungsbrie med valnötter (buffé)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Karamelliserad ostkaka med bär och grädde
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ostsufflé till efterrätt
Tid: 50 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Friterade ostbollar
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Friterade mozzarelline, mozzarellakulor
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Friterade camembertknyten med hjortron
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan