Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 353

Kcal / portion: 246

GBR (GI) / port: 0
Recept: 3941 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 19%
Fett: 29%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Brieost 28% fett 1.0 kilo 84%
Honung 2.0 msk 4%
Valnötskärnor 75.0 gram 13%
Tillbehör:
Kockskolan:
Så ugnsteks ost > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Sätt ugnen på 200ºC.
- Lägg osten i en ugnssäker form, helst av samma storlek som osten.
- Skär ett rutmönster på ostens ovansida. Sätt in i ugn cirka 15 minuter, tills osten mjuknat, blivit lätt rinnig.
- Häll över lite honung och toppa med valnötter.
- Servera gärna med ett gott bröd till.
Kockens kommentar
Ost kan smältas i micro. Vi använde smaksatt honung med jordgubbssmak, därav den röda färgen.
Fler recept inom Varm ostefterrätt
Liknande recept som Ugnsbakad honungsbrie med valnötter (buffé)
-
Småländsk ostkaka
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Hälsingeostkaka
Tid: 3 tim (+ 20 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Friterad camembert med persilja och hjortron
Tid: 20 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Smördegsinbakad hel basilikabrie (ostefterrätt)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ugnsbakad honungsbrie med valnötter (buffé)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Karamelliserad ostkaka med bär och grädde
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ostsufflé till efterrätt
Tid: 50 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Friterade ostbollar
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Friterade mozzarelline, mozzarellakulor
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Friterade camembertknyten med hjortron
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan