Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 96

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2300 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 4%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 4%
Ingredienser
Tortilla färdiglagad 6.0 styck 49%
Rödlök 1.0 styck 3%
Tomater 2.0 styck 2%
Majskorn kokt konserv 300.0 gram 10%
Paprika röd 1.0 styck 2%
Svarta bönor konserv 400.0 gram 19%
Hårdost lagrad 100.0 gram 17%
Olivolja 0%
Ger 4 trekanter/portion
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
Förbered i god tid:
- Skala och finhacka rödlök. Dela tomaterna och ta bort det saftiga innanmätet. Hacka det fasta köttet. Ansa paprika och finhacka.
- Häll bort majsspadet och skölj majsen i vatten. Låt rinna av. Skölj även burkbönorna och mosa dem med en gaffel.
- Blanda alla ingredienserna med varandra. Riv hårdost. Ställ kallt.
20-30 minuter före servering:
- Bred blandningen på hälften av tortillan. Strö över hårdost. Lägg en tortilla överst.
- Hetta upp matolja i en stor stekpanna, som rymmer tortillan. Stek tortillan 3-4 minuter på vardera sidan till fin färg. Tips: Vänd med hjälp av en stor tallrik över pannan.
- Skär varje "tårta" i 12 snittar. Serveras ljummen eller rumsvarm.
Kockens kommentar
Fler recept inom Gott slut (vickning)
Liknande recept som Quesadillas med majs, tomat och bönor (vickning)
-
Gubbröra (vickning)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Janssons frestelse (vickning)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kaviarströmming (buffé)
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skinkrullar (vickning)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pelle Janssons tigerbiff (vickning)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Råbiff på macka (vickning)
Tid: 5 min (+ 10 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Oxfilétartar med vaktelägg (vickning)
Tid: 15 min (+ 15 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Halstrad råbiff (vickning)
Tid: 15 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Korvpytt (vickning)
Tid: 15 min (+ 15 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sesams kycklingspett (vickning)
Tid: 15 min (+ 15 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan