Quesadillas med majs, tomat och bönor (vickning)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Quesadillas med majs, tomat och bönor (vickning)

Lägg till ingredienser

Antal snittar: 24

Tortilla färdiglagad

6.0 

styck

Rödlök

1.0 

styck

Tomater

2.0 

styck

Majskorn kokt konserv

300.0 

gram

Paprika röd

1.0 

styck

Svarta bönor konserv

400.0 

gram

Hårdost lagrad

100.0 

gram

Olivolja

 

 

 

Ger 4 trekanter/portion

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 96

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2300 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 4%

Kolhydrater: 21%

Fibrer: 4%

(Tillagad portion: 61 gram)

Ingredienser

Visa:

Tortilla färdiglagad 6.0 styck 49%

Rödlök 1.0 styck 3%

Tomater 2.0 styck 2%

Majskorn kokt konserv 300.0 gram 10%

Paprika röd 1.0 styck 2%

Svarta bönor konserv 400.0 gram 19%

Hårdost lagrad 100.0 gram 17%

Olivolja 0%

 

Ger 4 trekanter/portion 

Tillagning (25 min )


Förbered i god tid:

  1. Skala och finhacka rödlök. Dela tomaterna och ta bort det saftiga innanmätet. Hacka det fasta köttet. Ansa paprika och finhacka.

  2. Häll bort majsspadet och skölj majsen i vatten. Låt rinna av. Skölj även burk­bönorna och mosa dem med en gaffel.

  3. Blanda alla ingredienserna med varandra. Riv hårdost. Ställ kallt.

20-30 minuter före servering:

  1. Bred blandningen på hälften av tortillan. Strö över hårdost. Lägg en tortilla överst. 

  2. Hetta upp matolja i en stor stekpanna, som rymmer tortillan. Stek tortillan 3-4 minuter på vardera sidan till fin färg. Tips: Vänd med hjälp av en stor tallrik över pannan.

  3. Skär varje "tårta" i 12 snittar. Serveras ljummen eller rumsvarm.

Kockens kommentar

Fler recept inom Gott slut (vickning)

Liknande recept som Quesadillas med majs, tomat och bönor (vickning)