Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 181

Kcal / portion: 564

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2257 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 10%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Potatis 0.3 kilo 9%
Mjölk 1.0 msk 0%
Vispgrädde 2.0 msk 5%
Ägg 2.0 styck 6%
Potatismjöl 3.0 msk 5%
Pålägg:
Lax rökt el. gravad 16.0 skivor 60%
Creme fraiche 1.0 dl 14%
Gräslök 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Skala och koka potatis cirka 20 minuter.
- Dela äggula från vitan och vispa äggvitan.
- Häll av vattnet och mosa potatisen. Tillsätt mjölk, vispgrädde, potatismjöl, äggulor och vita. Blanda ordentligt.
- Forma små runda halvtjocka kakor och stek dem i matfett på medelvärme, gärna i en plättlagg. 4 minuter på ena sidan och 3 minuter på den andra.
- Lägg en skiva lax på varje "kaka" och en rågad tesked crème fraîche ovanpå. Klipp lite gröslök över.
Receptet ger ca 4 små "kakor" per portion.
Kockens kommentar
På bilden har vi valt tunn skiva gravad lax.
ALTERNATIV
Fler recept inom Nyårsentré
Liknande recept som Potatiskaka med lax och crème fraîche
-
Japanska furikakekryddade cashewnötter rostade i tamarisoja
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Heta pumpakärnor
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rostade pumpakärnor
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Lins- och cashewmix
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Nöt- och fruktblandning med glöggsmak
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Baconinlindade fikon
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bacondadlar
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillade vattenkastanjer
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kapris- och tomatmarinerad mozzarellini (tilltugg)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tigeraperitif
Tid: 15 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan