Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 162

Kcal / portion: 94

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1505 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 9%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Potatis 300.0 gram 13%
Ägg 2.0 styck 8%
Mjölk 1.0 msk 1%
Vispgrädde 2.0 msk 7%
Potatismjöl 3.0 msk 8%
Pålägg:
Ägg 8.0 styck 33%
Ansjovisfilé konserv 32.0 filéer 23%
Kockskolan:
Om potatiskaka > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Skala och koka potatis.
- Dela äggula från vitan och vispa äggvitan.
- Häll av vattnet och mosa potatisen. Tillsätt mjölk, vispgrädde, potatismjöl, äggulor och vita. Blanda ordentligt.
- Forma små runda halvtjocka plättar och stek dem i matfett på medelvärme, gärna i en plättlagg. 4 minuter på ena sidan och 3 minuter på den andra.
- Hårdkoka under tiden äggen som skall läggas på potatiskakan i cirka 10 minuter. Låt svalna i kallt vatten. Skala. Skär av äggkanterna och dela på mitten.
- Lägg en ägghalva på varje "kaka" och en ansjovis ovanpå. Garnera med gräslök.
Kockens kommentar
Alternativ
Fler recept inom Sillrätter
Liknande recept som Potatiskaka med ägg och ansjovis (plockmat)
-
Svenskt sillbord - checklista
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matjessill med gräddfil och gräslök
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk sillsallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gubbröra
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Solöga, Fågelbo
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Silltårta
Tid: 40 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Matjestarte, sillaladåb till förrätt eller buffé
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Smakrik sillsallad med tomater
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sillsallad med sötpotatis och brysselkål
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Dijonsenapsill med färska primörer
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: