Lägg till ingredienser

Portioner: 12

Kavring

8.0 

skivor

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Matjessill

350.0 

gram

Dill finhackad

1.0 

dl

Rödlök

0.5 

styck

Vispgrädde

6.0 

dl

Gelatinblad

3.0 

styck

Citron (juice+kött)

1.0 

styck

Sambal oelekpasta }

1.0 

tsk

Lax rökt el. gravad

5.0 

skivor

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

A Christmann Riesling

Torrt friskt vitt vin
Pris: 119 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 298

Kcal / portion: 397

GBR (GI) / port: 1

Recept: 4768 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 24%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 133 gram)

Ingredienser

Visa:

Kavring 8.0 skivor 14%

Smör normalsaltat 50.0 gram 8%

Matjessill 350.0 gram 23%

Dill finhackad 1.0 dl 0%

Rödlök 0.5 styck 1%

Vispgrädde 6.0 dl 45%

Gelatinblad 3.0 styck 0%

Citron (juice+kött) 1.0 styck 1%

Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%

Lax rökt el. gravad 5.0 skivor 9%

Tillagning (40 min + 3 tim )

  1. Blötlägg gelatinblad. Smält smör.
  2. Mixa kavring och smör. Tryck ut i en bakplåtspappersklädd springform.
  3. Skala och finhacka rödlök. Finhacka matjessill och dill. Vispa grädde tjock. Blanda grädde, matjessill, dill, rödlök, juice och skal från citron och sambal oelek.
  4. Värm gelatinblad tills de smält. Blanda ner i grädden. Vänd ner grädden i formen.
  5. Strimla lax. Lägg över tårtan. Ställ i frysen några timmar.

Fler recept inom Sillrätter

Liknande recept som Silltårta