Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 128

Kcal / portion: 149

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1190 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 9%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ägg 6.0 styck 32%
Tomater 3.0 styck 4%
Ansjovisfilé konserv 1.0 burk 23%
Inläggningssill 3.0 filéer 32%
Majonnäs äkta 1.0 msk 8%
Senap fransk osötad 1.0 tsk 0%
Tabasco röd 0.5 tsk 0%
Ärtskott till garnering 30.0 gram 1%
Kockskolan:
Om sillsallad > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Hårdkoka ägg i cirka 10 minuter. Lägg i kallt vatten och låt kallna. Skala och finhacka äggen.
- Skala tomater och ta bort den mjuka innerdelen. Fintärna det fasta tomatköttet. Finhacka sill och ansjovis.
- Blanda tomathack, ägg, sill och ansjovis med majonnäs, senap och tabasco.
- Servera med ärtskott.
Kockens kommentar
För att lättare kunna skala tomater kan de läggas i kokande vatten ett par sekunder. Skölj dem sedan i kallt vatten. Sedan är det lätt att dra bort skalen.
Fler recept inom Sillrätter
Liknande recept som Smakrik sillsallad med tomater
-
Svenskt sillbord - checklista
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matjessill med gräddfil och gräslök
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk sillsallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gubbröra
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Solöga, Fågelbo
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Silltårta
Tid: 40 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Matjestarte, sillaladåb till förrätt eller buffé
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Smakrik sillsallad med tomater
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sillsallad med sötpotatis och brysselkål
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Dijonsenapsill med färska primörer
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: