Smakrik sillsallad med tomater

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Smakrik sillsallad med tomater

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 8

Ägg

6.0 

styck

Tomater

3.0 

styck

Ansjovisfilé konserv

1.0 

burk

Inläggningssill

3.0 

filéer

Majonnäs äkta

1.0 

msk

Senap fransk osötad

1.0 

tsk

Tabasco röd

0.5 

tsk

Ärtskott till garnering

30.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Om sillsallad >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Wildboar´s Rock Riesling Classic

Torrt friskt vitt vin
Pris: 189 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 128

Kcal / portion: 149

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1190 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 9%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 116 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 6.0 styck 32%

Tomater 3.0 styck 4%

Ansjovisfilé konserv 1.0 burk 23%

Inläggningssill 3.0 filéer 32%

Majonnäs äkta 1.0 msk 8%

Senap fransk osötad 1.0 tsk 0%

Tabasco röd 0.5 tsk 0%

Ärtskott till garnering 30.0 gram 1%

 

Kockskolan:

Om sillsallad > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Hårdkoka ägg i cirka 10 minuter. Lägg i kallt vatten och låt kallna. Skala och finhacka äggen.
  2. Skala tomater och ta bort den mjuka innerdelen. Fintärna det fasta tomatköttet. Finhacka sill och ansjovis.
  3. Blanda tomathack, ägg, sill och ansjovis med majonnäs, senap och tabasco.
  4. Servera med ärtskott.

Kockens kommentar

För att lättare kunna skala tomater kan de läggas i kokande vatten ett par sekunder. Skölj dem sedan i kallt vatten. Sedan är det lätt att dra bort skalen.

Fler recept inom Sillrätter

Liknande recept som Smakrik sillsallad med tomater