Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 127

Kcal / portion: 186

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1859 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 9%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Brysselkål färsk 600.0 gram 11%
Sötpotatis 500.0 gram 18%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Olivolja 2.0 msk 12%
5-minuterssill 200.0 gram 22%
Rucolasallat 25.0 gram 0%
Creme fraiche 200.0 gram 35%
Kockskolan:
Om sillsallad > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Ansa och halvera brysselkålen. Koka upp vatten och koka brysselkålen i 5 minuter. Häll bort vattnet och låt svalna.
- Skala sötpotatis och skär i små bitar. Koka sötpotatisen i lättsaltat vatten i 10 minuter. Häll bort vattnet och låt svalna.
- Riv rucola. Blanda i en bunke bryselkål, sötpotatis och rucola. Ringla över olivolja. Salta och peppra (tänk på att sillen är salt). Pressa över citronjuice. Blanda.
- Skär sillen i bitar. Toppa salladen med crème fraiche och sill.
Fler recept inom Sillrätter
Liknande recept som Sillsallad med sötpotatis och brysselkål
-
Svenskt sillbord - checklista
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matjessill med gräddfil och gräslök
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk sillsallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gubbröra
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Solöga, Fågelbo
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Silltårta
Tid: 40 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Matjestarte, sillaladåb till förrätt eller buffé
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Smakrik sillsallad med tomater
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sillsallad med sötpotatis och brysselkål
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Dijonsenapsill med färska primörer
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: