Sillsallad med sötpotatis och brysselkål

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Sillsallad med sötpotatis och brysselkål

Lägg till ingredienser

Portioner: 10

Brysselkål färsk

600.0 

gram

Sötpotatis

500.0 

gram

Citron (juice+kött)

0.5 

styck

Olivolja

2.0 

msk

5-minuterssill

200.0 

gram

Rucolasallat

25.0 

gram

Creme fraiche

200.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om sillsallad >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Staropramen Dark

Mörk fyllig lager
Pris: 16 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 127

Kcal / portion: 186

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1859 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 9%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 146 gram)

Ingredienser

Visa:

Brysselkål färsk 600.0 gram 11%

Sötpotatis 500.0 gram 18%

Citron (juice+kött) 0.5 styck 1%

Olivolja 2.0 msk 12%

5-minuterssill 200.0 gram 22%

Rucolasallat 25.0 gram 0%

Creme fraiche 200.0 gram 35%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om sillsallad > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Ansa och halvera brysselkålen. Koka upp vatten och koka brysselkålen i 5 minuter. Häll bort vattnet och låt svalna.
  2. Skala sötpotatis och skär i små bitar. Koka sötpotatisen i lättsaltat vatten i 10 minuter. Häll bort vattnet och låt svalna.
  3. Riv rucola. Blanda i en bunke bryselkål, sötpotatis och rucola. Ringla över olivolja. Salta och peppra (tänk på att sillen är salt). Pressa över citronjuice. Blanda.
  4. Skär sillen i bitar. Toppa salladen med crème fraiche och sill.

Fler recept inom Sillrätter

Liknande recept som Sillsallad med sötpotatis och brysselkål