 
  
              
  
    
              Fotograf/bild: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Vitsocker
(vitt socker 1. fint strösocker 2. extra finkornigt socker, bagerisocker 3. bitsocker, sockerbitar)
                 white sugar 1. granulated sugar, table sugar 2. caster sugar, superfine sugar, baker´s sugar 3. lump sugar
                white sugar 1. granulated sugar, table sugar 2. caster sugar, superfine sugar, baker´s sugar 3. lump sugar
              
                 sucre blanc 1. sucre granulé 2. sucre semoule, sucre fin, sucre poudre 2. sucre en morceaux, sucre moulé
                sucre blanc 1. sucre granulé 2. sucre semoule, sucre fin, sucre poudre 2. sucre en morceaux, sucre moulé
              
                 zucchero bianco 1. zucchera semolato  2. zucchero superfino 3. zollette di zucchero, zucchero a quadretti
                zucchero bianco 1. zucchera semolato  2. zucchero superfino 3. zollette di zucchero, zucchero a quadretti
              
                 weißer Zucker 1. Streuzucker 2. Feiner Zucker, feinkörniger Zucker 3. Würfelzucker
                weißer Zucker 1. Streuzucker 2. Feiner Zucker, feinkörniger Zucker 3. Würfelzucker
              
                 azucar blanco 1. azúcar blanquilla, azúcar de mesa 2. azúcar superfino 3. terrones de azúcar
                azucar blanco 1. azúcar blanquilla, azúcar de mesa 2. azúcar superfino 3. terrones de azúcar
              
Vitsocker (= sackaros), i allmänt tal kallat socker, framställs ur sockerrör eller betsocker (läs mer > Så framställs socker). Vitsocker finns i form strösocker med olika kornstorlek och bitsocker.
- Vikt/omvandling: 1 dl strösocker = 90 gram. 100 gram =1,1 dl. 1 msk = 14 gram, 1 tsk = 4,7 gram.
 En hård sockerbit = 4 gram, lättsmält = 3 gram. 4 sockerbitar = 1 msk strösocker. 25 st = 1 dl strösocker.
 1 dl strösocker + 1 dl vatten = 1,5 dl.
- Smak: Mycket sött. Vitsocker utgör smaknorm som all annan sötma jämförs med. Socker minskar upplevelsen av sälta och beska.
- Alternativ vara: Andra naturliga och syntetiska sötningsmedel.
- Försäljning/säsong: Säljs året om.
- Förvaras torrt. Mycket lång hållbarhet.
Florsocker (pudersocker) är också vitt socker. Franskans  sucre en poudre är emellertid inte pudersocker utan extra finkornigt strösocker. Franskt pudersocker benämns Sucre glace. Läs mer > Florsocker.
SÅ ANVÄNDS VITSOCKER
Vitsocker är världens ledande sötningsmedel och används i matlagning och till desserter.
Läs mer
Recept med Vitsocker
Det finns 855 recept med Vitsocker
- 
                
                    Custard buttercream, äggsmörkräm, German and Diplomat buttercreamTid: 1 tim (+ 1 tim) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    KörsbärssyltSvarighet: Lätt, Receptgivare: Arla 
- 
                
                    Soupe été de tomate, kall tomatsoppa (förrätt)Tid: 5 min (+ 16 tim) , Svarighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Nötklickar, nötkakor - glutenfria kakor med potatismjölSvarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Chokladsockerkaka med nötterTid: 45 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan 
- 
                
                    BondkakorTid: 45 min (+ 1 tim) , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Dacquoise-anslag, Palois-anslag marängmandelbottenTid: 1 tim , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Tarte Tatin - uppochnedvänd äppeltårtaSvarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Dominikanska karamelliserade bananerTid: 45 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Sukiaki kasai style - japansk nötköttsrätt i pannaSvarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
 Skriv ut vara
                  Skriv ut vara