Soupe été de tomate, kall tomatsoppa (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Soupe été de tomate, kall tomatsoppa (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 8

Dag 1:

 

Tomater väl mogna

3.0 

kilo

Strösocker

1.0 

tsk

 

Dag 2:

 

Gurka

5.0 

cm

Tomater

2.0 

styck

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om soppor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Codorniu Clásico Seco

Mousserande vitt vin
Pris: 69 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 18

Kcal / portion: 74

GBR (GI) / port: 2

Recept: 588 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 409 gram)

Ingredienser

Visa:
Dag 1:

Tomater väl mogna 3.0 kilo 89%

Strösocker 1.0 tsk 3%

 

Dag 2:

Gurka 5.0 cm 2%

Tomater 2.0 styck 6%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om soppor > Äts ej

Tillagning (5 min + 16 tim )

  1. Dag 1: Skär de mogna tomaterna i små tärningar. Lägg i en skål och blanda ner sockret.
  2. Lägg tomattärningarna i en silduk som hängs upp ovanför en skål. Låt tomatjuicen droppa ner i skålen över natten.
  3. Dag 2: Kyl soppan i kylskåp några timmar.
  4. Dela resterande tomater och gröp ur innanmätet. Tärna tomat och gurka.
  5. Häll upp tomatjuicen i tallrikar och lägg i tomat- och gurkhacket. Strö över salt och nymalen peppar.

Kockens kommentar

Om tomaterna endast får stå och droppa från duken blir soppan alldeles vit. Hjälper man till med att krama ur vätskan ur duken blir soppan orange (som bilden visar). Soppan är en utmärkt förrätt på sommaren.

Fler recept inom Kall förrättssoppa

Liknande recept som Soupe été de tomate, kall tomatsoppa (förrätt)