Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 18

Kcal / portion: 68

GBR (GI) / port: 1
Recept: 273 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Tomatjuice 8.0 dl 56%
Gurka 1.0 styck 18%
Citronjuice 6.0 cl 7%
Blekselleri 2.0 stjälkar 3%
Paprika röd 1.0 styck 14%
Is 1.0 dl 0%
Råsocker 1.0 tsk 6%
Salt 2.0 tsk 0%
Tabasco röd 0%
Kockskolan:
Om chilisåser > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Skala gurka och halvera på längden. Skrapa ur kärnorna med en sked. Skär i bitar. Kärna ur paprika.
- Mixa alla ingredienser till en slät soppa. Ställ kallt, serveras iskall. Häll upp i skålar. Garnera eventuellt med bladen från bleksellerin.
Kockens kommentar
Tabasco är en chilipepparsås. Läs mer, klicka på Om chilisåser.Fler recept inom Kall förrättssoppa
Liknande recept som Iskall tomatsoppa med blekselleri
-
Gazpacho - andalusisk kall grönsakssoppa (förrätt)
Tid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Vichyssoise, fin kall purjosoppa (förrätt)
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Soupe été de tomate, kall tomatsoppa (förrätt)
Tid: 5 min (+ 16 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kall gurksoppa (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sparrisduo med lufttorkad skinka (förrätt)
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Iskall tomatsoppa med blekselleri
Tid: 20 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gazpacho con Petter (förrätt)
Tid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Avokadosoppa med gräslöksfraiche (förrätt)
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kall broccolisoppa (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kokossoppa (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan