Kall broccolisoppa (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kall broccolisoppa (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Broccoli fryst

150.0 

gram

Gul lök

0.5 

styck

Grönsaksfond konc.

2.0 

msk

Grädde

1.0 

dl

Vatten

1.0 

dl

Timjan torkad

1.0 

tsk

Creme fraiche

2.0 

dl

Citronjuice

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Garnityr:

 

Citronmeliss färsk

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Bruno Paillard Première Cuvée

Torr vit champagne
Pris: 349 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 179

Kcal / portion: 292

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1166 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 17%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 163 gram)

Ingredienser

Visa:

Broccoli fryst 150.0 gram 3%

Gul lök 0.5 styck 2%

Grönsaksfond konc. 2.0 msk 7%

Grädde 1.0 dl 31%

Vatten 1.0 dl 0%

Timjan torkad 1.0 tsk 0%

Creme fraiche 2.0 dl 55%

Citronjuice 2.0 msk 1%

Salt och peppar 0%

 

Garnityr:

Citronmeliss färsk %

Tillagning (25 min )

  1. Låt den frysta broccolin ligga framme i rumstemperatur en stund. Hacka löken och skär broccolin i små bitar.
  2. Koka upp vatten, grädde, grönsaksbuljong och kryddor. Lägg i löken och broccolin och låt koka på medellåg värme i ca 10 min. Mixa soppan slät med en stavmixer eller i matberedare och häll sedan över den i en skål för att kallna.
  3. Rör ner créme fraiche i soppan när den har kallnat. Låt stå en stund i kyl innan servering. Servera gärna soppan med färsk citronmeliss som garnering.

Fler recept inom Kall förrättssoppa

Liknande recept som Kall broccolisoppa (förrätt)