Avokadosoppa med gräslöksfraiche (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Avokadosoppa med gräslöksfraiche (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Avokado

1.0 

st stor

Vispgrädde

0.5 

dl

Creme fraiche

1.0 

dl

Citronjuice

1.0 

msk

Vatten

5.0 

dl

Grönsaksfond konc.

1.0 

msk

el. buljongtärning

 

 

Gräslök

1.0 

knippe

Salt till smaksättning

 

 

Vitpeppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Simonsig Chenin Blanc

Torrt friskt vitt vin
Pris: 75 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 116

Kcal / portion: 305

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1220 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 11%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 263 gram)

Ingredienser

Visa:

Avokado 1.0 st stor 54%

Vispgrädde 0.5 dl 15%

Creme fraiche 1.0 dl 26%

Citronjuice 1.0 msk 0%

Vatten 5.0 dl 0%

Grönsaksfond konc. 1.0 msk 4%

el. buljongtärning 0%

Gräslök 1.0 knippe 1%

Salt till smaksättning %

Vitpeppar 0%

Tillagning (10 min + 1 tim )

  1. Vispa grädden trögflytande (tar cirka 1 minut). Ansa avokadon och mixa i matberedare eller med mixerstav tillsammans med citronsaft till jämn smet.
  2. Blanda vatten och fond. Tillsätt 1/3-del till avokadosmeten och grädden, rör om. Tillsätt resten av vattnet och smaka av med salt och peppar.
  3. Kyl soppan (kylskåp 30-60 minuter). Hacka gräslök och blanda med crème fraiche. Klicka i soppan. Servera.

Kockens kommentar

Soppan kan även serveras varm.
I stället för crème fraiche kan t.ex. löjrom e.d. användas.

Fler recept inom Kall förrättssoppa

Liknande recept som Avokadosoppa med gräslöksfraiche (förrätt)