Nötklickar, nötkakor - glutenfria kakor med potatismjöl

Foto: Kockens ¤

Nötklickar, nötkakor - glutenfria kakor med potatismjöl

Lägg till ingredienser

Antal kakor: 20

Hasselnötter

100.0 

dl

el. andra nötter

 

 

Ägg

1.0 

styck

Strösocker

1.0 

dl

Potatismjöl

0.5 

dl

 

Tillval:

 

Smör el. margarin

15.0 

msk

 

Garnering:

 

Hasselnötter

25.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Om klickkakor >

 

 

Om småkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 649

Kcal / portion: 1947

GBR (GI) / port: 4

Recept: 38950 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 61%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 6%

(Tillagad portion: 300 gram)

Ingredienser

Visa:

Hasselnötter 100.0 dl 84%

el. andra nötter 0%

Ägg 1.0 styck 0%

Strösocker 1.0 dl 1%

Potatismjöl 0.5 dl 0%

 

Tillval:

Smör el. margarin 15.0 msk 4%

 

Garnering:

Hasselnötter 25.0 styck 0%

 

Kockskolan:

Om klickkakor > Äts ej

Om småkakor > %

Tillagning

  1. Förvärm ugnen på 175-200C. Mal nötterna i kvarn eller mixa.
  2. Smet: Vispa ägg och socker pösigt. Blanda med potatismjöl och malda nötter. Smör kan tillsättas vilket stabiliserar kakorna.
  3. Forma: Klicka ut toppar med två skedar på smord bakplåt eller plåt med bakplåtspapper (20/plåt). Tryck in en nöt i toppen på kakorna.
  4. Grädda mitt i ugn 8-10 minuter tills kakorna fått lite färg.
  5. Förvaras i burk ett par veckor. I frys 3 månader. Dock godast färska.

Kockens kommentar

Läs mer om klickkakor, se Om klickakor.

Alternativ

Oat cakes, skotska havrekakor

Maryland cookies

Pepparnötter

Fler recept inom Klickkakor, flarn

Liknande recept som Nötklickar, nötkakor - glutenfria kakor med potatismjöl