Plättbakelser i plättlagg

Foto: Fiffiga systrar blogg

Plättbakelser i plättlagg

Lägg till ingredienser

Portioner: 25

Smör

150.0 

gram

Strösocker

1.0 

dl

Ägg

2.0 

styck

Vetemjöl

1.5 

dl

 

Garnering:

 

Pärlsocker

0.5 

dl

Sötmandel hackad

0.5 

dl

 

Kockskolan:

 

Om klickkakor >

 

 

Om småkakor >

 

 

Om flarn >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 458

Kcal / portion: 90

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2247 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 30%

Kolhydrater: 41%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 20 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör 150.0 gram 49%

Strösocker 1.0 dl 17%

Ägg 2.0 styck 6%

Vetemjöl 1.5 dl 14%

 

Garnering:

Pärlsocker 0.5 dl 7%

Sötmandel hackad 0.5 dl 7%

 

Kockskolan:

Om klickkakor > Äts ej

Om småkakor > Äts ej

Om flarn > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1.  Finhacka mandel.
  2. Smet: Smält smör och låt svalna. Rör ner socker och ägg i smöret. Blanda med mjöl.
  3. Stek: Hetta upp och smöra en plättlagg. Häll i smet och grädda båda sidor, eller ställ in pannan i ugn 200C ett par minuter.
  4. Garnera: Ta ut, garnera med pärlsocker och hackad mandel. Lägg gärna på runt underlag för att få vacker form. 

Kockens kommentar

Utan mjölk i pannkakssmeten får man kakor i plättlaggen vilket två fiffiga systrar tipsar om, som också tagit bilden. Klicka på Fiffiga systrarna under bilden för att komma till deras blogg. Där finns fler kul.

Alternativ

Kattungar

Fler recept inom Klickkakor, flarn

Liknande recept som Plättbakelser i plättlagg