Kokostoppar

Foto: Arla ¤

Kokostoppar

Lägg till ingredienser

Antal kakor: 20

Smör

50.0 

gram

Ägg

2.0 

styck

Strösocker

1.0 

dl

Kokosflingor

200.0 

gram

Skal av citron

0.5 

styck

 

Tillval:

 

Choklad

50.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Så smälts choklad >

 

 

Om klickkakor >

 

 

Om småkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 502

Kcal / portion: 123

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2458 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 40%

Kolhydrater: 26%

Fibrer: 10%

(Tillagad portion: 25 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör 50.0 gram 15%

Ägg 2.0 styck 5%

Strösocker 1.0 dl 15%

Kokosflingor 200.0 gram 52%

Skal av citron 0.5 styck 0%

 

Tillval:

Choklad 50.0 gram 11%

 

Kockskolan:

Så smälts choklad > Äts ej

Om klickkakor > Äts ej

Om småkakor > Äts ej

Kock: Arla

Tillagning (45 min )

  1. Förvärm ugnen på 175C. Smält smör. Riv citronskal.
  2. Smet: Rör ihop ägg med socker. Tillsätt kokosflingor, citronskal och smör. Rör samman. Låt stå i 10 minuter.
  3. Forma: Klicka ut smet med två skedar på smord plåt eller plåt med bakplåtspapper (15 stora eller 30 små per plåt).
  4. Grädda mitt i ugn tills toppar fått gulbrun färg. 10 minuter för små toppar och 15 minuter för stora. Ta ut och låt helst svalna på galler.
  5. Tillval: Smält choklad (läs mer > Så smälts choklad). Doppa toppen av topparna i chokladen,
  6. Förvaring: 1 vecka i burk.

Kockens kommentar

Alternativt recept 30 toppar: Blanda 1 dl vaniljkräm, 200 gram kokosflingor, 1½ dl socker och 1 ägg. Grädda i ugn 200C 10-12 minuter.

Alternativ

Kokostoppar med julsmak

Fler recept inom Klickkakor, flarn

Liknande recept som Kokostoppar