Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 354

Kcal / portion: 78

GBR (GI) / port: 1
Recept: 933 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 21%
Kolhydrater: 34%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Havregryn 2.5 dl 35%
Vatten 3.0 msk 0%
Farinsocker 0.5 dl 16%
Ägg 1.0 styck 7%
Bakpulver 1.0 tsk 1%
Salt 1.0 tsk 0%
Smör normalsaltat 4.0 msk 41%
Kockskolan:
Om sockerkakor > Äts ej
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Förvärm ugnen på 175°C.
- Deg: Koka upp vatten. Häll vattnet över havregryn i en bunke. Smält smör. Tillsätt smör, farin, ägg, bakpulver och salt i bunken.
- Forma: Tryck ut degen på ett arbetsbord. Stansa ut runda kakor. Lägg kakorna på bakplåtspappersklädd plåt.
- Grädda cirka 12 minuter i ugnen.
Kockens kommentar
Traditionella skotska oat cakes innehåller endast 4 ingredienser: Havre, fett, vatten och salt. Vi har lagt till socker för sötma och ägg för att få lite luftigare kakor. Traditionen säger att skotska soldater bar en påse havre och en plåt med sig när de förflyttade sig. På så sätt kunde de alltid laga oat cakes.
Passar till
Fler recept inom Klickkakor, flarn
Liknande recept som Oat cakes - skotska havrekakor
-
Nötklickar, nötkakor - glutenfria kakor med potatismjöl
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kokostoppar
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Kokostoppar med ju(v)lig smak
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Mandelkakor
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ökensand, sandkakor
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Chocolate chip cookies, chokladkakor
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Oat cakes - skotska havrekakor
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Florentiner, kungligt knäckgott
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Langues-de-chat, kattungor
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Plättbakelser i plättlagg
Tid: 20 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan