Chocolate chip cookies, chokladkakor

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Chocolate chip cookies, chokladkakor

Lägg till ingredienser

Antal kakor: 20

Mörk choklad

100.0 

gram

Vetemjöl

2.0 

dl

Bakpulver

0.5 

tsk

Smör el. margarin

75.0 

gram

Strösocker

3.0 

msk

Brun farin

1.5 

dl

Vaniljsocker

1.0 

tsk

Ägg

1.0 

styck

Havregryn

2.0 

dl

Salt

1.0 

krm

 

Kockskolan:

 

Om mördeg >

 

 

Om småkakor >

 

 

Om klickkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 434

Kcal / portion: 124

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2478 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 19%

Kolhydrater: 60%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 29 gram)

Ingredienser

Visa:

Mörk choklad 100.0 gram 22%

Vetemjöl 2.0 dl 17%

Bakpulver 0.5 tsk 0%

Smör el. margarin 75.0 gram 22%

Strösocker 3.0 msk 7%

Brun farin 1.5 dl 18%

Vaniljsocker 1.0 tsk 0%

Ägg 1.0 styck 3%

Havregryn 2.0 dl 10%

Salt 1.0 krm 0%

 

Kockskolan:

Om mördeg > Äts ej

Om småkakor > Äts ej

Om klickkakor > Äts ej

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (25 min )

  1. Förvärm ugnen på 175°C. Hacka choklad.
  2. Deg: Blanda mjöl, bakpulver och salt. Rör matfett, socker, farin och vaniljsocker poröst. Rör i ägg och blanda till sist ner mjölblandningen, havregryn samt den hackade chokladen.
  3. Klicka ut smeten med tesked på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda kakorna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Ta ut och låt dem svalna på galler innan de avnjuts.

Alternativ

Oats cakes

Ingefärskakor

Fler recept inom Klickkakor, flarn

Liknande recept som Chocolate chip cookies, chokladkakor