Lägg till ingredienser

Antal kakor: 30

Smör normalsaltat

75.0 

gram

Grädde

0.5 

dl

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Strösocker

1.5 

dl

Sirap

0.5 

dl

Vetemjöl

4.0 

dl

Ingefära mald

0.5 

msk

Bikarbonat, natron

0.5 

msk

 

Kockskolan:

 

Om mördeg >

 

 

Om småkakor >

 

 

Om rullade kakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 383

Kcal / portion: 81

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2428 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 14%

Kolhydrater: 61%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 21 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör normalsaltat 75.0 gram 22%

Grädde 0.5 dl 7%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%

Strösocker 1.5 dl 24%

Sirap 0.5 dl 9%

Vetemjöl 4.0 dl 35%

Ingefära mald 0.5 msk 1%

Bikarbonat, natron 0.5 msk 1%

 

Kockskolan:

Om mördeg > Äts ej

Om småkakor > Äts ej

Om rullade kakor > Äts ej

Tillagning (45 min )

  1. Förvärm ugnen på 175°C.
  2. Deg: Smält smör. Vispa grädde. Riv citronskal och pressa ut juice. Blanda alla ingredienser.
  3. Forma: Rulla degen till kulor. Placera ut glest på smord ugnsplåt eller på plåt med bakplåtspapper. 
  4. Grädda cirka 15 minuter. Kakorna ska vara lite mjuka i mitten när de tas ut från ugnen.

Kockens kommentar

Läs mer > Om mördeg.

Alternativ

Ingefärsflarn

Fler recept inom Rullade, runda småkakor

Liknande recept som Ingefärskakor