Makalösa nötkakor

Foto: Dansukker ¤

Makalösa nötkakor

Lägg till ingredienser

Antal kakor: 20

Smör rumsvarmt

200.0 

gram

Strösocker

1.8 

dl

Vaniljsocker

1.0 

tsk

Vetemjöl

3.5 

dl

Bakpulver

2.0 

tsk

Hasselnötter

100.0 

gram

Bakplåtspapper

 

 

 

Kockskolan:

 

Om rullade kakor >

 

 

Om småkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 519

Kcal / portion: 177

GBR (GI) / port: 3

Recept: 3545 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 34%

Kolhydrater: 49%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 34 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör rumsvarmt 200.0 gram 41%

Strösocker 1.8 dl 19%

Vaniljsocker 1.0 tsk 0%

Vetemjöl 3.5 dl 21%

Bakpulver 2.0 tsk 0%

Hasselnötter 100.0 gram 19%

Bakplåtspapper Äts ej

 

Kockskolan:

Om rullade kakor > Äts ej

Om småkakor > Äts ej

Tillagning

  1. Förvärm ugnen på 175°C.
  2. Deg: Vispa smör (eller margarin) med socker och vaniljsocker poröst.
  3. Tillsätt mjöl, bakpulver och nötter. Blanda till en jämn deg.
  4. Rulla bollar och lägg ut glest på ugnsplåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter.

Kockens kommentar

Dessa kakor är en variant av korintkakor (se dito recept), det vill säga med korinter eller russin i stället för hasselnötter.

Makalös var namn på familjen De la Gardies palats i Stockholm på 1600-talet. Huset låg där nuvarande Operahuset ligger.

Fler recept inom Rullade, runda småkakor

Liknande recept som Makalösa nötkakor