Minttoppar, kakor med mintchoklad

Foto: Systrarnas bakblogg *

Minttoppar, kakor med mintchoklad

Lägg till ingredienser

Antal kakor: 50

Florsocker

1.0 

gram

Smör rumsvarmt

200.0 

gram

Vetemjöl

4.0 

dl

Potatismjöl

1.0 

dl

 

Tillval:

 

Karamellfärg grön

 

 

 

Garnering:

 

Mörk choklad

100.0 

gram

Pepparmyntsolja

4.0 

droppar

 

Kockskolan:

 

Så smälts choklad >

 

 

Om rullade kakor >

 

 

Om småkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 508

Kcal / portion: 63

GBR (GI) / port: 1

Recept: 3141 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 32%

Kolhydrater: 49%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 12 gram)

Ingredienser

Visa:

Florsocker 1.0 gram 0%

Smör rumsvarmt 200.0 gram 46%

Vetemjöl 4.0 dl 27%

Potatismjöl 1.0 dl 9%

 

Tillval:

Karamellfärg grön 0%

 

Garnering:

Mörk choklad 100.0 gram 17%

Pepparmyntsolja 4.0 droppar 1%

 

Kockskolan:

Så smälts choklad > Äts ej

Om rullade kakor > Äts ej

Om småkakor > Äts ej

Tillagning

  1. Förvärm ugnen på 175C.
  2. Deg: Rör samman smör, socker och mjöl. Tillsätt ett par droppar karamellfärg om så önskas, exempelvis till hälften av degen.
  3. Forma: Rulla små bollar av degen. Lägg på smord plåt eller på plåt med bakplåtspapper. Gör en liten grop i varje kaka.
  4. Grädda mitt i ugn cirka 10 minuter. Låt kakorna kallna på plåten.
  5. Garnering: Smält choklad försiktigt, får inte bli för varmt (läs mer > Så smälts choklad). Tillsätt pepparmyntsolja. Fyll fördjupningen i kakorna. Ställ i kyl för att stelna. Förvaras kallt.

Kockens kommentar

Systrarna som tagit bilden och tillika bakat topparna gillar framförallt att fika. Se deras blogg, klicka på "Systrarna" under bilden.

Alternativ

Mintkyssar

Fler recept inom Rullade, runda småkakor

Liknande recept som Minttoppar, kakor med mintchoklad