Ingefärsflarn

Foto: Kakor & Drömmar ¤

Ingefärsflarn

Lägg till ingredienser

Antal flarn: 20

Smör rumsvarmt

50.0 

gram

Strösocker

0.5 

dl

Ingefära mald

0.5 

tsk

Vanillinsocker

0.5 

tsk

Vetemjöl

0.8 

dl

 

Kockskolan:

 

Om flarn >

 

 

Om småkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 501

Kcal / portion: 36

GBR (GI) / port: 1

Recept: 727 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 29%

Kolhydrater: 57%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 7 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör rumsvarmt 50.0 gram 50%

Strösocker 0.5 dl 26%

Ingefära mald 0.5 tsk 1%

Vanillinsocker 0.5 tsk 1%

Vetemjöl 0.8 dl 22%

 

Kockskolan:

Om flarn > Äts ej

Om småkakor > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Förvärm ugnen på 200C.
  2. Smet: Rör samman mjukt smör, socker, ingefära och vaniljsocker. Tillsätt mjöl och arbeta ihop till en jämn smet.
  3. Forma: Klicka ut smeten i små högar med tesked glest på smord bakplåt eller på plåt med bakplåts­papper (12/plåt). De flyter ut under bakningen till cirka 6-7 centimeters bredd. 
  4. Grädda kakorna mitt i ugn tills de fått lite färg, i cirka 5 minuter.
  5. Forma? Ta ut och lossa flarnen med palett, stekspade av metall, eller med vass kniv. Forma dem genast om annat än raka önskas. Lägg över 33-cl:s flaskor, brödkavel och liknande för böjda. Rullade se recept > Mandelflarn eller mandelrulle.  

Kockens kommentar

Cesse har tagit bilden ovan. Klicka på Kakor & Drömmar under bilden för att komma till hennes bakblogg. 

Alternativ

Mandelflarn

Havreflarn

Fler recept inom Klickkakor, flarn

Liknande recept som Ingefärsflarn