Oat cakes - skotska havrekakor

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Oat cakes - skotska havrekakor

Lägg till ingredienser

Antal kakor: 12

Havregryn

2.5 

dl

Vatten

3.0 

msk

Farinsocker

0.5 

dl

Ägg

1.0 

styck

Bakpulver

1.0 

tsk

Salt

1.0 

tsk

Smör normalsaltat

4.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Om sockerkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 354

Kcal / portion: 78

GBR (GI) / port: 1

Recept: 933 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 21%

Kolhydrater: 34%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 22 gram)

Ingredienser

Visa:

Havregryn 2.5 dl 35%

Vatten 3.0 msk 0%

Farinsocker 0.5 dl 16%

Ägg 1.0 styck 7%

Bakpulver 1.0 tsk 1%

Salt 1.0 tsk 0%

Smör normalsaltat 4.0 msk 41%

 

Kockskolan:

Om sockerkakor > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Förvärm ugnen på 175°C.
  2. Deg: Koka upp vatten. Häll vattnet över havregryn i en bunke. Smält smör. Tillsätt smör, farin, ägg, bakpulver och salt i bunken.
  3. Forma: Tryck ut degen på ett arbetsbord. Stansa ut runda kakor. Lägg kakorna på bakplåts­pappers­klädd plåt.
  4. Grädda cirka 12 minuter i ugnen.

Kockens kommentar

Traditionella skotska oat cakes innehåller endast 4 ingredienser: Havre, fett, vatten och salt. Vi har lagt till socker för sötma och ägg för att få lite luftigare kakor. Traditionen säger att skotska soldater bar en påse havre och en plåt med sig när de förflyttade sig. På så sätt kunde de alltid laga oat cakes.

Passar till

Chocolate chips

Fler recept inom Klickkakor, flarn

Liknande recept som Oat cakes - skotska havrekakor