Kokostoppar med ju(v)lig smak

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kokostoppar med ju(v)lig smak

Lägg till ingredienser

Antal toppar: 20

Äggvita

4.0 

styck

Florsocker

180.0 

gram

Kokosflingor

250.0 

gram

Vaniljsocker

1.0 

krm

Kanel mald

1.0 

krm

Kardemumma mald

1.0 

tsk

Skal av apelsin

1.0 

styck

Bakplåtspapper

 

 

 

Garnering:

 

Mörk choklad

50.0 

gram

Kokosflarn

 

 

 

Kockskolan:

 

Så smälts choklad >

 

 

Så tempereras choklad >

 

 

Om småkakor >

 

 

Om klickkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 431

Kcal / portion: 134

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2684 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 28%

Kolhydrater: 36%

Fibrer: 10%

(Tillagad portion: 31 gram)

Ingredienser

Visa:

Äggvita 4.0 styck 2%

Florsocker 180.0 gram 27%

Kokosflingor 250.0 gram 60%

Vaniljsocker 1.0 krm 0%

Kanel mald 1.0 krm 0%

Kardemumma mald 1.0 tsk 0%

Skal av apelsin 1.0 styck 0%

Bakplåtspapper Äts ej

 

Garnering:

Mörk choklad 50.0 gram 10%

Kokosflarn 0%

 

Kockskolan:

Så smälts choklad > Äts ej

Så tempereras choklad > %

Om småkakor > Äts ej

Om klickkakor > Äts ej

Tillagning (35 min )

  1. Förvärm ugnen på 150°C. Riv apelsinskal.
  2. Deg: Blanda alla ingredienser utom choklad i en bunke. Vispa smeten tills poröst. Lägg över på smord ugnsplåt eller på plåt med bakplåtspapper. Klicka ut smeten med en matsked.
  3. Grädda mitt i ugn i 15 minuter. Ta ut och låt kallna.
  4. Garnera: Smält chokladen försiktigt, helst i vattenbad (läs mer > Så smälts choklad). Doppa kokostopparna i varm choklad eller lägg på en klick halvstelnad choklad. Garnera med kokosflingor eller kokosflarn.

Kockens kommentar

Choklad måste smältas försiktigt på svag värme, inte över 50°C. Allra bäst är att "temperera" chokladen. Se recept via länk nedan. Läs mer > Så tempereras choklad.

Alternativ

Kokostoppar utan julsmak

Temperera choklad

Fler recept inom Klickkakor, flarn

Liknande recept som Kokostoppar med ju(v)lig smak