 
  
              
  
    
              Fotograf/bild: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Farinsocker
(farinsocker, brun farin, ljus farin = svensk-nordiskt brunsocker)
                 farine sugar = Nordic brown sugar, white beet sugar + brown cane syrup
                farine sugar = Nordic brown sugar, white beet sugar + brown cane syrup
              
                 sucre de farine = sucre cassonade nordique, sucre blanc + sirop de canne roux
                sucre de farine = sucre cassonade nordique, sucre blanc + sirop de canne roux
              
                 zucchero farine = zucchero marrone nordico, zucchero barbabietola bianco + sciroppo di canna marrone
                zucchero farine = zucchero marrone nordico, zucchero barbabietola bianco + sciroppo di canna marrone
              
                 Farine Zucker = Nordischer brauner Zucker, weißer Rubenzucker + brauner Rohrsirup
                Farine Zucker = Nordischer brauner Zucker, weißer Rubenzucker + brauner Rohrsirup
              
                 azúcar moreno = Azúcar nórdico azúcar blanco + jarabe de caña moreno
                azúcar moreno = Azúcar nórdico azúcar blanco + jarabe de caña moreno
              
Farinsocker (fr. farine = mjöl) är ett svensk-nordiskt brunsocker från sockerbetor (läs mer > Brusocker). Det framställs av vitt betsocker som blandas med mörk rörsockersirap. Det kan vara ljusbrunt eller brunt, samt både lätt fuktig eller torrt. Fuktig farin klumpar sig snabbt, blir hårt i rumstemperatur. Vill man återskapa torkad farin, kan man röra ut detta socker med lite brun sirap.
- Vikt/omvandling: 1 dl torr farin = 75 gram. 100 gram = 1,3 dl.
- Smak: Farinsocker är smakrikare än vanligt socker och har lätt kryddig smak.
- Alternativ vara: Annat brunsocker, honung, ljus eller mörk sirap. Även vitsocker.
- Försäljning: Torr farin allmänt förekommande i butik.
- Förvaring: Torrt farin förvaras torrt i rumstemperatur. Fuktigt faring förvaras bäst kallt i tättslutande burk.
Hälsa/näring: Brunsocker är rikare på B-vitamin och mineraler och anses därför nyttigare. Det finns en övertro på brunsockers hälsoeffekter och i grunden gäller samma "ohälsa" för brunsocker som för vanligt socker.
SÅ ANVÄNDS FARINSOCKER
Sockret används som smaksättare i matlagning, bakning, till efterrätter och av drycker. Passar till filmjölk, förekommer i många kakrecept och är en given ingrediens i kaffedrinken Irish coffee.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2020-10
Läs mer
Recept med Farinsocker
Det finns 73 recept med Farinsocker
- 
                
                    Mjuk kardemummakaka med lingonTid: 1 tim 15 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Portvinsgratinerade fikon med pepparkaksströTid: 25 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef 
- 
                
                    Stjärnkrans med eller utan saffranTid: 1 tim (+ 1 tim 30 min) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Classic Pecan Pie, amerikansk pekannötspajTid: 1 tim 30 min (+ 1 tim) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Avancerad sojasåsTid: 20 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Filé/filet mignon (oxfilé) med marsala-glaserad schalottenlök och skogssvampTid: 45 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Grahamsformar till formkakorTid: 30 min (+ 1 tim) , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Sega Chocolate Chip CookiesTid: 40 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Alisa Bandell 
- 
                
                    Dominikanska karamelliserade bananerTid: 45 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Bakad klassisk New York cheesecakeTid: 3 tim (+ 8 tim) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
 Skriv ut vara
                  Skriv ut vara