Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 107

Kcal / portion: 108

GBR (GI) / port: 2
Recept: 432 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 4%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Schalottenlök 1.0 st liten 3%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 4%
Ingefära färskriven 1.0 msk 2%
Jordnötsolja 1.0 msk 26%
Sojasås indonesisk söt 1.0 dl 54%
Kryddnejlika 2.0 styck 0%
Korianderfrö mald 1.0 tsk 1%
Kanel mald 1.0 tsk 1%
Svartpeppar nymald 1.0 tsk 1%
Vatten 2.5 dl 0%
Farinsocker 2.0 tsk 7%
Kockskolan:
Sås till kokt fisk > Äts ej
Sås till skaldjur > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Skala och hacka lök, vitlök och ingefära.
- Fräs lök, vitlök och ingefära i en stekpanna på medelvärme i några minuter, tills löken är glasig och mjuk (ej bränd).
- Tillsätt kryddor, vatten, socker och soja. Koka ihop såsen till sirapsliknande konsistens i cirka 10 minuter. För tunnare sås koka cirka 5 minuter.
- Sila såsen.
Kockens kommentar
Passar till fisk, gärna asiatiska rätter.
Fler recept inom Asiatiska såser
Liknande recept som Avancerad sojasås
-
Sushi-su, sushivinäger
Tid: 5 min (+ 15 min) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Tentsuyu, japansk dippsås till tempura
Tid: 45 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Hemlagad sataysås, mild asiatisk jordnötssås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Enkel sojasås
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Avancerad sojasås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Murasaki - japansk sojasås
Tid: 7 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Thaisås
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan