Sushi-su, sushivinäger

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Sushi-su, sushivinäger

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 2

Risvinäger

1.0 

dl

Strösocker

1.0 

dl

Havssalt

1.0 

msk

 

Tillval:

 

Kombu havstång }

6.0 

cm

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 236

Kcal / portion: 223

GBR (GI) / port: 16

Recept: 447 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 57%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 94 gram)

Ingredienser

Visa:

Risvinäger 1.0 dl 7%

Strösocker 1.0 dl 85%

Havssalt 1.0 msk 0%

 

Tillval:

Kombu havstång } 6.0 cm 8%

Tillagning (5 min + 15 min )

  1. Häll ingredienserna (med eller utan kombu) i en kastrull.
  2. Värm på. När sockret börjar smälta, ta av kastrullen från plattan (får ej koka). 
  3. Låt dressingen svalna.

Kockens kommentar

Kombu är en sorts havstång, som antingen kan tillsättas i riskoket, eller vid tillagning av dressingen.

Sushi-su används bl.a. till att smaksätta ris(=sushiris) och till att marinera ingefära (gari).

PASSAR TILL

Sushiris

Gari (inlagd ingefära)

Fler recept inom Asiatiska såser

Liknande recept som Sushi-su, sushivinäger