Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 236

Kcal / portion: 223

GBR (GI) / port: 16
Recept: 447 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 57%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Risvinäger 1.0 dl 7%
Strösocker 1.0 dl 85%
Havssalt 1.0 msk 0%
Tillval:
Kombu havstång } 6.0 cm 8%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (5 min + 15 min )
- Häll ingredienserna (med eller utan kombu) i en kastrull.
- Värm på. När sockret börjar smälta, ta av kastrullen från plattan (får ej koka).
- Låt dressingen svalna.
Kockens kommentar
Kombu är en sorts havstång, som antingen kan tillsättas i riskoket, eller vid tillagning av dressingen.
Sushi-su används bl.a. till att smaksätta ris(=sushiris) och till att marinera ingefära (gari).
PASSAR TILL
Fler recept inom Asiatiska såser
Liknande recept som Sushi-su, sushivinäger
-
Sushi-su, sushivinäger
Tid: 5 min (+ 15 min) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Tentsuyu, japansk dippsås till tempura
Tid: 45 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Hemlagad sataysås, mild asiatisk jordnötssås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Enkel sojasås
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Avancerad sojasås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Murasaki - japansk sojasås
Tid: 7 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Thaisås
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan