Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 53

Kcal / portion: 57

GBR (GI) / port: 1
Recept: 114 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 0%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Sojasås japansk 1.5 dl 90%
Vatten 0.5 dl 0%
Köttfond koncentrerad 0.5 msk 10%
Kockskolan:
Sås till kokt fisk > Äts ej
Sås till skaldjur > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Koka vatten och fond i cirka 3 minuter.
- Tillsätt soja och låt såsen sjuda på låg värme i ytterligare några minuter.
- Tillsätt lite matlagningsmjöl om tjockare sås önskas. Rör om och låt sjuda i 3 minuter tills såsen har tjocknat. Späd med vatten om såsen är för tjock.
Kockens kommentar
Såsen passar bra till fisk och skaldjur. Ger en lätt asiatisk touch.
Passar till
Fler recept inom Asiatiska såser
Liknande recept som Enkel sojasås
-
Sushi-su, sushivinäger
Tid: 5 min (+ 15 min) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Tentsuyu, japansk dippsås till tempura
Tid: 45 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Hemlagad sataysås, mild asiatisk jordnötssås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Enkel sojasås
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Avancerad sojasås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Murasaki - japansk sojasås
Tid: 7 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Thaisås
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan