Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 103

Kcal / portion: 111

GBR (GI) / port: 4
Recept: 333 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 0%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Sojasås japansk 1.5 dl 31%
Mirin 1.0 dl 50%
Sake 0.5 dl 19%
Kombu havstång } 25.0 cm Äts ej
Bonitoflingor 3.0 gram Äts ej
Strösocker 0%
Filmreceptet:
Sojasås 4.0 msk Äts ej
Vatten 3.0 dl Äts ej
Mirin 4.0 msk Äts ej
Strösocker 1.0 msk Äts ej
Rättika vit Äts ej
Ingefära Äts ej
Kockskolan:
Om tempura > Äts ej
Om frityrsmet > Äts ej
Färdig tempurasås } Äts ej
Om dippsåser > Äts ej
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken.se
Tillagning (45 min )
Se film, klicka på "Yummies4Dummies" under bilden. Ingredienser till filmrecept = ingrediens Fimreceptet.
- Blanda soja, mirin och sake. Tillsätt socker och kombu. Låt stå i minst en halvtimme.
- Koka upp såsen. Ta ut kombu innan det börjar koka och lägg i bonitoflingorna. Låt sjuda i ett par minuter. Sila såsen. Låt svalna.
Kockens kommentar
Det finns lite olika sätt att tillreda denna sås, här två varianter. Såsen används som dippsås till tempura, det vill säga friterade räkor och grönsaker. Kan också användas till soppor eller som smaksättare. Läs mer > Om tempura. Se recept via länk nedan. > Klassisk tempura. Läs mer om ingredienserna, klicka på respektive ingrediens. Det finns färdig tempurasås att köpa, företrädesvis i asiatiska butiker.
Passar till
Fler recept inom Asiatiska såser
Liknande recept som Tentsuyu, japansk dippsås till tempura
-
Sushi-su, sushivinäger
Tid: 5 min (+ 15 min) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Tentsuyu, japansk dippsås till tempura
Tid: 45 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Hemlagad sataysås, mild asiatisk jordnötssås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Enkel sojasås
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Avancerad sojasås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Murasaki - japansk sojasås
Tid: 7 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Thaisås
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan