Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 206

Kcal / portion: 283

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1131 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 6%
Kolhydrater: 24%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Fikon färska 4.0 styck 10%
Muscovadosocker 1.0 tsk 1%
Tillbehör:
Färdiga pepparkakor > 8.0 st små 16%
Roquefort 31% fett 20.0 gram 7%
Smör normalsaltat 2.0 msk 17%
Sås:
Portvin 2.0 dl 27%
Sirap ljus 0.5 dl 20%
Kanelstång 5 cm 2.0 styck 2%
Skapat av: Rent a Chef
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Sås: Häll ingredienserna i en kastrull. Låt småkoka i 15 minuter till halv mängd.
- Pepparkaksströ: Hetta upp smör i stekpanna på medelvärme. Smula ner pepparkakorna. Smula ner roquefort. Rör om och lägg över på hushållspapper.
- Fikon: Halvera. Strö över socker. Lägg i ugnssäker form och sätt i ugnen i cirka 5 minuter.
- Häll sås på serveringsfat, lägg på fikon och strö över pepparkakssmul.
Fler recept inom Färsk frukt och bär
Liknande recept som Portvinsgratinerade fikon med pepparkaksströ
-
Exotisk enkel fruktsallad
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lyxig fruktsallad
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svenska jordgubbar med vit choklad
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Jordgubbar med vispgrädde och basilika
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rabarber på höjden
Tid: 15 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Jordgubbs- och mascarponeknyten (utan socker)
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Canderel
-
Aprikossorbet
Tid: 5 min (+ 5 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Jordgubbar i lime (utan tillsatt socker)
Tid: 10 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Citruscocktail med balsamkanderade valnötter
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Chokladdoppade jordgubbar
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan