Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Jordgubbar med vispgrädde och basilika
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 117
Kcal / portion: 370
GBR (GI) / port: 6
Recept: 1479 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 9%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Jordgubbar färska 2.0 liter 27%
Vispgrädde 3.0 dl 73%
Basilika 4.0 kvistar 0%
Pudersocker 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (5 min )
- Skölj och snoppa jordgubbarna. Repa av basilikabladen från stjälkarna.
- Lägg upp i djupa tallrikar och häll på vispgrädde.
- Tillsätt basilika och ströa pudersocker över.
Kockens kommentar
Barn är sällan förtjusta i basilika, men för vuxna ger det en extra piff till anrättningen. Om man så önskar kan man lättvispa grädden med lite socker tillsatt.
Fler recept inom Färsk frukt och bär
Liknande recept som Jordgubbar med vispgrädde och basilika
-
Exotisk enkel fruktsallad
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lyxig fruktsallad
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svenska jordgubbar med vit choklad
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Jordgubbar med vispgrädde och basilika
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rabarber på höjden
Tid: 15 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Jordgubbs- och mascarponeknyten (utan socker)
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Canderel
-
Aprikossorbet
Tid: 5 min (+ 5 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Jordgubbar i lime (utan tillsatt socker)
Tid: 10 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Citruscocktail med balsamkanderade valnötter
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Chokladdoppade jordgubbar
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan