Citruscocktail med balsamkanderade valnötter

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Citruscocktail med balsamkanderade valnötter

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Grapefrukt rosa

1.0 

styck

Apelsin hel

2.0 

styck

Granatäpple

0.5 

styck

Valnötskärnor

100.0 

gram

Strösocker

3.0 

msk

Balsamvinäger röd }

2.0 

msk

Citronmeliss färsk

4.0 

stjälkar

Smörpapper

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Peach Pearl

Alkoholfri söt päroncider
Pris: 22 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 155

Kcal / portion: 284

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1137 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 9%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 183 gram)

Ingredienser

Visa:

Grapefrukt rosa 1.0 styck 6%

Apelsin hel 2.0 styck 14%

Granatäpple 0.5 styck 2%

Valnötskärnor 100.0 gram 59%

Strösocker 3.0 msk 15%

Balsamvinäger röd } 2.0 msk 3%

Citronmeliss färsk 4.0 stjälkar 0%

Smörpapper %

Skapat av: Rent a Chef

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (30 min )

  1. Skala grapefrukt och apelsin. Dela i klyftor och filea (dra av klyftskinnet). Gröp ur kärnorna ur granatäpple. Plocka citronmelissblad.
  2. Grovhacka valnötter.
  3. Smält socker i stekpanna på medelvärme. Tillsätt valnötter, sedan balsamvinäger. Rör om. Lägg över på smörpapper. Varning för brännskada. Låt svalna.
  4. Blanda försiktigt alla ingredienser utom citronmeliss. Lägg upp portionsvis och garnera med citronmeliss.

Fler recept inom Färsk frukt och bär

Liknande recept som Citruscocktail med balsamkanderade valnötter