Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 155

Kcal / portion: 284

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1137 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 9%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Grapefrukt rosa 1.0 styck 6%
Apelsin hel 2.0 styck 14%
Granatäpple 0.5 styck 2%
Valnötskärnor 100.0 gram 59%
Strösocker 3.0 msk 15%
Balsamvinäger röd } 2.0 msk 3%
Citronmeliss färsk 4.0 stjälkar 0%
Skapat av: Rent a Chef
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skala grapefrukt och apelsin. Dela i klyftor och filea (dra av klyftskinnet). Gröp ur kärnorna ur granatäpple. Plocka citronmelissblad.
- Grovhacka valnötter.
- Smält socker i stekpanna på medelvärme. Tillsätt valnötter, sedan balsamvinäger. Rör om. Lägg över på smörpapper. Varning för brännskada. Låt svalna.
- Blanda försiktigt alla ingredienser utom citronmeliss. Lägg upp portionsvis och garnera med citronmeliss.
Fler recept inom Färsk frukt och bär
Liknande recept som Citruscocktail med balsamkanderade valnötter
-
Exotisk enkel fruktsallad
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lyxig fruktsallad
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svenska jordgubbar med vit choklad
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Jordgubbar med vispgrädde och basilika
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rabarber på höjden
Tid: 15 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Jordgubbs- och mascarponeknyten (utan socker)
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Canderel
-
Aprikossorbet
Tid: 5 min (+ 5 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Jordgubbar i lime (utan tillsatt socker)
Tid: 10 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Citruscocktail med balsamkanderade valnötter
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Chokladdoppade jordgubbar
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan